Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Květáková carbonara se špagetami

Uvařeno
Ingredience
  • 3 hrnky nahrubo nasekaného květáku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka (výborné je mandlové bez cukru)
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • hrst kešu oříšků
  • nať z petržele (není podmínka)
  • 2-3 středně velké žampiony
  • (další) 2 stroužky česneku
  • olivový olej

Janina je maminka dvou úžasných dcer a aniž by o to stála, musela najednou řešit celiakii u té mladší.

Postup

  1. Nachystáme si kastrol s osolenou vodou, ve které později uvaříme špagety
  2. Dáme vařit, nebo napaříme květák.
  3. Jakmile je uvařený, dejte vařit špagety dle obvyklého postupu.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte na jemné kousky kešu a dejte stranou.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Náslédně do hladka mixujte květák (bez vody, ve kterém se vařil, tu si nechte třeba na polévku), citronovou šťávu a mléko. Pokud chcete krémovější konzistenci, dejte více mléka.
  7. Přidejte nasekaný česnek, lahůdkové droždí, sůl, pepř a dříve rozmixované kešu ořechy. Mixujte, dokud nedocílíte opravdu krémové konzistence.
  8. Na pánvi lehce (asi 2min) osmahněte na plátky nakrájené žampiony a česnek (také na plátky). Přidejte krémovou směs, promíchejte.
  9. Po chvíli smíchejte se špagetami.
  10. Před podáváním posypejte zelenou natí, nebo zamíchejte přímo do špaget.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za recept. To je dobrota a nikdo zatím nepoznal, že je tam květák. S receptem se dá nádherně kouzlit, nemáš žampiony, nevadí. Dala jsem na pánvičku seitan, červenou papriku a česnek. Nakonec i chilli vločky. 👍🧄🌶👍

Velmi dobré, jen jsem přidala sušenou feferonku.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

21
2

Dárkové poukazy na kurzy a Klub Jíme Jinak

Chcete najít pod stromečkem vstup do Klubu Jíme Jinak nebo některý z našich kurzů? Dejte svým Ježíškům tip na výhodné dárkové poukazy. Malé i větší poukazy...

Tofu scissor těstoviny

Hedvábné tofu se dá použít i na těstoviny ve stylu fusion, ne zrovna italské, ne zrovna asijské. Výsledkem je krémový a lahodný pokrm jen z několika jednod...
klub
135

Prosinec – plakátek na ledničku

Co v prosinci jíst nejvíc, co méně a co raději vůbec? Čemu se věnovat a na čem pracovat, abychom maximálně využili potenciál, který tento měsíc nabízí? Pla...
67
18

Stokrát lepší než mikulášský balíček plný sladkostí (Jitka)

Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti nám před časem poslala maminka Jitka, ...

Rychlý dýňový krém s čerstvou kurkumou a zázvorem

Máte doma čerstvý kořen kurkumy? Šup s ním do polévky. Kurkuma zvyšuje obranyschopnost, odolnost a regeneraci organizmu. A protože přináší úlevu i při emoč...

Kulajda s tuřínem

Kulajda patří k naším favoritům. Polévka je plná zeleniny, není ničím zahuštěná, není v ní vejce, mléko, mouka ani cukr a přesto je naprosto fantastická! D...