Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Květáková carbonara se špagetami

Uvařeno
Ingredience
  • 3 hrnky nahrubo nasekaného květáku
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka (výborné je mandlové bez cukru)
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • hrst kešu oříšků
  • nať z petržele (není podmínka)
  • 2-3 středně velké žampiony
  • (další) 2 stroužky česneku
  • olivový olej

Po dvoch mesiacoch s Jíme Jinak ma nebolia kĺby, kolená a ustúpili aj  ďalšie zdravotné problémy súvisiace s menopauz...

Postup

  1. Nachystáme si kastrol s osolenou vodou, ve které později uvaříme špagety
  2. Dáme vařit, nebo napaříme květák.
  3. Jakmile je uvařený, dejte vařit špagety dle obvyklého postupu.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte na jemné kousky kešu a dejte stranou.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Náslédně do hladka mixujte květák (bez vody, ve kterém se vařil, tu si nechte třeba na polévku), citronovou šťávu a mléko. Pokud chcete krémovější konzistenci, dejte více mléka.
  7. Přidejte nasekaný česnek, lahůdkové droždí, sůl, pepř a dříve rozmixované kešu ořechy. Mixujte, dokud nedocílíte opravdu krémové konzistence.
  8. Na pánvi lehce (asi 2min) osmahněte na plátky nakrájené žampiony a česnek (také na plátky). Přidejte krémovou směs, promíchejte.
  9. Po chvíli smíchejte se špagetami.
  10. Před podáváním posypejte zelenou natí, nebo zamíchejte přímo do špaget.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za recept. To je dobrota a nikdo zatím nepoznal, že je tam květák. S receptem se dá nádherně kouzlit, nemáš žampiony, nevadí. Dala jsem na pánvičku seitan, červenou papriku a česnek. Nakonec i chilli vločky. 👍🧄🌶👍

Velmi dobré, jen jsem přidala sušenou feferonku.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Vánoční dýňové tiramisu

Jednoduchý, zdravý a rychlý dezert, který svou chutí připomíná klasické italské tiramisu.

12x inspirace na zdravé Štědrovečení menu: polévku i hlavní chod

Smažená ryba a tučný bramborový salát. To je česká Štědrovečerní klasika. Chcete letos ulevit svému trávení a zkusit zdravější verzi? Poradíme vám, jak na ...

Mrkvové těsto na 4 způsoby: Je libo mrkvánky?

Čtyři způsoby, jak pokaždé jinak využít jedno těsto v kuchyni – včetně vánočního cukroví. Toto těsto je přirozeně nasládlé díky mrkvi, z pouhých 5 ingredie...

Vosí hnízda (bez lepku, raw)

Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a navíc zcela bez použit...
41
15

Hrozinkový svařák bez cukru pro dospělé

Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svař...

Vánoční bábovka

Tuto bábovku jsem nazvala vánoční, protože chuť oříšků a koření mě hned navedla na Vánoce. Můžete si ji samozřejmě upéct kdykoliv, jako pohoštění pro hosty...