- jáhly
- psylium
- meruňkový džem, nebo kompot bez cukru
- jablka
- kuzu
- agar (pokud chcete, aby byla náplň hodně kompaktní)
- 1PL sekaných ořechů
- jablečný mošt nebo džus bez cukru
- vanilkový extrakt (není podmínkou)
Postup
- Na formu o průměru 23cm jsem použila šálek suchých jahel. Uvařit ve vodě, ke konci přidat trochu jablečného moštu a sekané ořechy. Jáhly by měly být rozvařené. Přidáme-li psylium, korpus bude lépe držet pohromadě.
- Ještě teplé namačkáme do formy – vrstva jahel max 1,5cm.
- Máme-li džem, potřeme jáhly džemem. To způsobí, že se udělá “nepropustná” vrstva, na kterou následně budeme dávat jablíčka.
- Ve trošce vody se solí oblanšírujeme na kostičky jablka až začnou měnit barvu. Vytáhneme na talíř. Do kastrůlu se zbylou tekutinou po jablkách přidáme 1-2dcl džusu, vodu a případně trochu šťávy z meruňkového kompotu. Ten použijeme na přípravu “rychlo džemu”, když nemáme již hotový.
- Zahustíme kuzu, případně i agarem.
- Na jáhly s džemem navrstvíme jablka a zalejeme “pudinkem”.
- Ne
cháme zcela vystydnout.
Rychlo meruňkový džem z kompotu:
Rormixujeme meruňky, prohřejeme a zahustíme kuzu. Můžeme přidat rýžový sirup na zjemnění chuti, meruňky bývají kyselé.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Buďte první, kdo napíše komentář