Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Lehoučký podzimní dezert z jablek

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • jáhly
  • psylium
  • meruňkový džem, nebo kompot bez cukru
  • jablka
  • kuzu
  • agar (pokud chcete, aby byla náplň hodně kompaktní)
  • 1PL sekaných ořechů
  • jablečný mošt nebo džus bez cukru
  • vanilkový extrakt (není podmínkou)

Naši rodiče a prarodiče nám v dětství chtěli dopřát vše, co sami neměli. Měli jsme krá...

Postup

  1. Na formu o průměru 23cm jsem použila šálek suchých jahel. Uvařit ve vodě, ke konci přidat trochu jablečného moštu a sekané ořechy. Jáhly by měly být rozvařené. Přidáme-li psylium, korpus bude lépe držet pohromadě.
  2. Ještě teplé namačkáme do formy – vrstva jahel max 1,5cm.
  3. Máme-li džem, potřeme jáhly džemem. To způsobí, že se udělá “nepropustná” vrstva, na kterou následně budeme dávat jablíčka.
  4. Ve trošce vody se solí oblanšírujeme na kostičky jablka až začnou měnit barvu. Vytáhneme na talíř. Do kastrůlu se zbylou tekutinou po jablkách přidáme 1-2dcl džusu, vodu a případně trochu šťávy z meruňkového kompotu. Ten použijeme na přípravu “rychlo džemu”, když nemáme již hotový.
  5. Zahustíme kuzu, případně i agarem.
  6. Na jáhly s džemem navrstvíme jablka a zalejeme “pudinkem”.
  7. Ne

cháme zcela vystydnout.

Rychlo meruňkový džem z kompotu:
Rormixujeme meruňky, prohřejeme a zahustíme kuzu. Můžeme přidat rýžový sirup na zjemnění chuti, meruňky bývají kyselé.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář