Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Pesto z řapíkatého celeru

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Pesto se dá připravit i z řapíkatého celeru. Je velmi aromatické a dá se použít do spousty receptů v kuchyni. Například obyčejný kuskus má hned jinou chuť.

Ingredience
  • 150 g listů z řapíkatého celeru
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • česnek
  • pepř
  • sůl

K jedálníčku Jíme Jinak ma priviedly silné bolesti hlavy, k čomu sa postupne pridali aj ťažkosti s pohybovým aparát &...

Recep na pesto z řapíkatého celeru

  1. Umyjte a osušte listy celeru.
  2. Dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte na pesto.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Česneku dejte podle chuti – já běžně dávám asi 2 stroužky.
  • Celer použijte ideálně v bio kvalitě.
  • Pesto můžete použít jako každé jiné – do placek, na chleba, na těstoviny, apod.

Obměna

  • Místo slunečnice můžete použít i piniové oříšky.

Děti

  • S menším množství soli a bez pepře vhodné i pro menší děti. Pozor na kousky mandlí.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pikantní fazolová paštika

Jednoduchá zdravá paštika bez masa, tentokrát v lehce pikantní verzi. Skvělá pomazánka na chleba nebo placky, výborná svačinka vhodná i jako jídlo s sebou ...

Plněné slané kokosky

Vyzkoušejte recept na plněné kokosové kuličky naslano s jáhlovým těstem a zdravou zeleninovou náplní. Jednoduché a chutné jídlo, které potěší vaše chuťové ...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...

Kaddu ka Raita

Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...