S příchodem jara zařazujeme v malém množství stále více syrové zeleniny. Proto si nezapomeňte ke každému jídlu přidat i trochu osvěžujícího salátu. Většinou to nedá kromě krájení a míchání moc práce.

Ingredience
pro 4 porce
  • asi 15 cm daikonu – bílé ředkve (nebo vodnice)
  • 6 ks ředkviček
  • několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
  • 3 lžíce tofunézy
  • lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru

Postup

  1. Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
  3. V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
  4. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.

Obměna

Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMenu na hory
Další článekSeitan na červeno