S příchodem jara zařazujeme v malém množství stále více syrové zeleniny. Proto si nezapomeňte ke každému jídlu přidat i trochu osvěžujícího salátu. Většinou to nedá kromě krájení a míchání moc práce.
Ingredience
pro 4 porce
  • asi 15 cm daikonu – bílé ředkve (nebo vodnice)
  • 6 ks ředkviček
  • několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
  • 3 lžíce tofunézy
  • lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru

Postup

  1. Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
  3. V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
  4. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.

Obměna

Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMenu na hory
Další článekSeitan na červeno