- asi 15 cm daikonu – bílé ředkve (nebo vodnice)
- 6 ks ředkviček
- několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
- 3 lžíce tofunézy
- lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru
- Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
- Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
- V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
- Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

Praktické
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójovou rostlinnou majonézu, např. z červené čočky nebo nesójovou rostlinnou smetanu.
Obměna
- Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.
Děti
- Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mnaaaaaam ♥️
Mňam, ten byl famózní 🥰 Příště udělám víc. Děkujeme 😊