Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z daikonu, ředkviček a špenátu

Uvařeno
sezóna jaro

S příchodem jara zařazujeme v malém množství stále více syrové zeleniny. Proto si nezapomeňte ke každému jídlu přidat i trochu osvěžujícího salátu. Většinou to nedá kromě krájení a míchání moc práce.

Ingredience
pro 4 porce
  • asi 15 cm daikonu - bílé ředkve (nebo vodnice)
  • 6 ks ředkviček
  • několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
  • 3 lžíce tofunézy
  • lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru

Jíme Jinak nás naučilo milovat zeleninu, obilí a luštěniny. To všechno si dopřávám a v ničem se neomezuji i přesto, ž...

Postup
  1. Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
  3. V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
  4. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.

Obměna

Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam, ten byl famózní 🥰 Příště udělám víc. Děkujeme 😊

Ahoj, cim prosim nahradit tofunezu /sojanezu (alergia na soju). Dakujem :)

Ukázat další komentáře