- asi 15 cm daikonu – bílé ředkve (nebo vodnice)
- 6 ks ředkviček
- několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
- 3 lžíce tofunézy
- lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru
- Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
- Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
- V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
- Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.
Obměna
Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.
Děti
Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Mňam, ten byl famózní 🥰 Příště udělám víc. Děkujeme 😊
Ahoj, cim prosim nahradit tofunezu /sojanezu (alergia na soju). Dakujem :)