Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z daikonu, ředkviček a špenátu

Uvařeno
sezóna jaro

S příchodem jara zařazujeme v malém množství stále více syrové zeleniny. Proto si nezapomeňte ke každému jídlu přidat i trochu osvěžujícího salátu. Většinou to nedá kromě krájení a míchání moc práce.

Ingredience
pro 4 porce
  • asi 15 cm daikonu - bílé ředkve (nebo vodnice)
  • 6 ks ředkviček
  • několik listů čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
  • 3 lžíce tofunézy
  • lžíce šťávy vymačkané z čerstvého zázvoru

Janě projevila roztroušená skleróza v 19 letech. Kortikoidy musela užívala denně a bolesti očního nervu ji provázely ...

Postup

  1. Daikon nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Nastrouháme kousek zázvoru na hrubém struhadle a pomocí ruky vymačkáme šťávu.
  3. V hrnku dohladka rozmícháme tofunézu a zázvorovou šťávu.
  4. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby špenátu.

Obměna

Místo daikonu můžeme použít vodnici a přidat strouhanou mrkev. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, zázvor vynecháme.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

Ahoj, cim prosim nahradit tofunezu /sojanezu (alergia na soju). Dakujem :)

Klub

Tak tenhle salát nemá chybu! Rychlý, jednoduchý, perfektní chuť. Díky za recept. Vlasta

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma