Antioxidanty zdroje
33
Chlorofyl aneb proč jíst zelené potraviny
Stále nerozumíte tomu, proč jsou zelené potraviny tak vyzdvihované? Odpovědí je zázrak jménem chlorofyl. Čistí tělo, pomůže s akné a dodá energii – a...
11
4
Aronie – ovoce nejen pro diabetiky
Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...
5
1
Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)
Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...
39
1
Brokolice Romanesco
Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
18
2
7 pozitivních účinků Brahmi
Není to žádné dechové cvičení, ale bylina. Je základní rostlinou v ájurvédské medicíně. Jako vodní rostlinu ji lze pěstovat i v akváriu. Víte, jak vypadá a...
7
6
Lék nejen na plíce – plicník lékařský
Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel.
22
Jehličnany v kuchyni
Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
12
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
38
16
Škumpa koželužská – Rhus coriaria
Škumpa neboli sumac asi nebude v každé kuchyni, ale kdo má rád koření, rád si zaexperimentuje a kdo si chce dopřát i nějakou tu zvláštnost, určitě si škump...
3
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
17
1
Rukola aneb není salát jako salát
Rukola je poměrně přehlíženou zeleninou a spousta z nás ji považuje za “pouhý salát”. Tato zelenina se však řadí mezi tu nejvýživnější, má skvělé účinky na...
6
Maca – léčivý kořen pro ženy
Kořen maca se k léčebným účelům používá již tisíce let. Nyní je populární po celém světě. Proč je tato superpotravina oblíbená především mezi ženamí?