Bezlepkové pokrmy
Rizoto na balzamiku
Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...
Lilkové půlměsíčky
Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...
14
2
Beluga na švestkách
Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.
Podzimní tofu
S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...
74
6
Strozzapreti s citronovou omáčkou
Máte chuť na něco rychlého, ale přitom sytého? Tyhle těstoviny s barevnou směsí zeleniny a jemným kešu-citrónovým krémem jsou ideální volbou. Do půl hodiny...
Zdravé recepty
klub
20
7
Slaný mini cheesecake (bezlepkový)
Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...
23
34
Jihoindický kořeněný patizon
Tento recept je taková moje malinká obměna originálu. Původní recept je z lilku, ale když nám zahrada nadělí spoustu patizonů, hodí se každý nápad, jak je ...
67
6
Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží
Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....
45
10
Tempeh s kukuřicí a cuketou
Další báječný recept s cuketou, ve kterém jsme využili i na polích právě dozrávající kukuřici. V kombinaci s tempehem tvoří chuťově skvělé a na přípravu ve...
63
2
Celozrnné těstoviny “nazeleno” s křupavou posypkou
Rychlé a vynikající. To jsou většinou dvě kritéria, které musí jídlo, které připravuji, splňovat. Než se uvaří těstoviny, máte hotovou jak omáčku, tak křup...
Zapékané cukety
Letní recept, do kterého bezvadně zužitkujete větší cukety a náramně si pochutnáte.
Cuketové vějíře
V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...