čím sladit
10 super tipů, jak v kuchyni využít amasaké
Amasaké je původně japonská receptura na přirozeně sladký fermentovaný krém z obilovin. Je tak slaďoučký, že s ním lze doslazovat kaše, zdobící krémy, zmrzliny,...
Pravda o medu: proč byl vhodný pro naše předky a pro...
Med je jinový stejně jako cukr
Med je velmi jinová potravina, podobně jako cukr a má velmi vysoký obsah fruktózy. Jedná se o jinovou živočišnou...
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...
Praktický průvodce moderními přírodními sladidly
Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A...