Lilek

Lilkové půlměsíčky

Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...

Špalda a letní hojnost

Letní hojnost – přesně takhle se cítím – když sklízíme, vaříme a vychutnáváme si barvy, vůně a chutě léta. Není to žádná rychlovka, ale každá lžíce s...

Mlsný lilek

Léto je ve znamení lehkých a rychlých receptů, jako je například tento. Takto připravený lilek si můžete dát jednoduše do placky nebo ho využít jako součás...

Pikantní pečený lilek

Krásný, velký kulatý lilek ze zahrady, který hned skončil na talíři a upravený na asijský způsob měl velký úspěch. Věřím, že bude chutnat i vám.

Tofu s lilkem

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Připravte si lahodnou omáčku, opečte zeleninu a tofu a užijte si chutný a zdravý pokrm s rýží. Skvělá inspirace pro ...

Letní krém z lilku se zeleninou (fotopostup)

Tento typicky letní recept je složen ze sezónní zeleniny. Je skvělý jako lehká večeře. Krém z lilků můžete použít i k plackám nebo na chleba.

Veganský Unagi Don

Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.
34
8

Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete je ...

Letní rýže

Léto je tady a s ním spousta barevné zeleniny. Pokud máte rádi kontrasty na talíři, tohle jídlo vám udělá radost. Cibulka s okurkou dají talíři šmrnc.
14
5

Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa

Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity – dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A tím nemu...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.