Ahoj, nedávno jsem objevila Vaše stránky a moc se mi líbí. Pomalu se jimi prokousávám a zkouším Vaše recepty. Úplně mě nadchlo jablíčko vařené v páře, dá obyčejnému jablku úplně jinou dimenzi. Dělala jsem jej jen tak, beze všech příchutí a moc jsem si pochutnala. Chci se zeptat, proč nepoužíváte chleba. Nemyslím ten kupovaný, ale doma pečený, připravený z kvásku, celozrnné mouky, lněných a dalších semínek a s přidáním povařeného ovsa jej mám ráda a zatím se nikdy nestihl zkazit. Díky za odpověď a přeji hodně zdraví a spoustu báječných nápadů.

Autor: Majka

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Helca vi, ze ja jsem zarputilym zastancem chleba :D Nicmene ho nepeceme, ale delame v pare. Pouzivame zitny kvasek a domaci mletou mouku a vzdy tam je minimalne 400 g varene obiloviny. Delame ho myslim tak jednou tydne, protoze nase dcera chodi do lesni skolky a tam je potreba svacina, ktera je lehce pozivatelna za pohybu a hlavne neni moc tezka, protoze si ji deti nosi v batuzkach s sebou.

  2. Milá Majko, domácí kváskový chleba určitě občas nevadí, ale přiznám se, že na něj v našem jídelníčku není téměř prostor. Snídáme polévku a kaši, k obědu kompletní talíř a k večeři většinou také, nebo něco jednoduššího. Jelikož máme děti zatím malé (3 roky), chleba jim nedáváme, přeci jen pro takhle malé děti není pečená mouka vhodná. A protože naše děti chtějí to co my, musíme jim jít v jídle příkladem. Možná až budou větší, začneme i víc péct. Zatím jim děláme chlebíček z vařeného obilí a mouky, ale paříme ho v páře. Ale za váš recept budeme rády.

  3. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva Cikrytová
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Předchozí článekInspirující kurz pro začátečníky
Další článekDýňovo – adzukový kotlík s bulgurem