Domů > O nás > Pochvaly

Chleba

Ahoj, nedávno jsem objevila Vaše stránky a moc se mi líbí. Pomalu se jimi prokousávám a zkouším Vaše recepty. Úplně mě nadchlo jablíčko vařené v páře, dá obyčejnému jablku úplně jinou dimenzi. Dělala jsem jej jen tak, beze všech příchutí a moc jsem si pochutnala. Chci se zeptat, proč nepoužíváte chleba. Nemyslím ten kupovaný, ale doma pečený, připravený z kvásku, celozrnné mouky, lněných a dalších semínek a s přidáním povařeného ovsa jej mám ráda a zatím se nikdy nestihl zkazit. Díky za odpověď a přeji hodně zdraví a spoustu báječných nápadů.

Autor: Majka

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Lucie Tatransky
30. 10. 2012

Helca vi, ze ja jsem zarputilym zastancem chleba :D Nicmene ho nepeceme, ale delame v pare. Pouzivame zitny kvasek a domaci mletou mouku a vzdy tam je minimalne 400 g varene obiloviny. Delame ho myslim tak jednou tydne, protoze nase dcera chodi do lesni skolky a tam je potreba svacina, ktera je lehce pozivatelna za pohybu a hlavne neni moc tezka, protoze si ji deti nosi v batuzkach s sebou.

Milá Majko, domácí kváskový chleba určitě občas nevadí, ale přiznám se, že na něj v našem jídelníčku není téměř prostor. Snídáme polévku a kaši, k obědu kompletní talíř a k večeři většinou také, nebo něco jednoduššího. Jelikož máme děti zatím malé (3 roky), chleba jim nedáváme, přeci jen pro takhle malé děti není pečená mouka vhodná. A protože naše děti chtějí to co my, musíme jim jít v jídle příkladem. Možná až budou větší, začneme i víc péct. Zatím jim děláme chlebíček z vařeného obilí a mouky, ale paříme ho v páře. Ale za váš recept budeme rády.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.
36
2

Jak podpořit své zdraví v dubnu

Na jaře je všude okolo cítit nádech nové energie. Co když v tomto období pociťujeme únavu, těžké trávení nebo i hromadící se pocity vzteku a netrpělivosti?...

Co nám přinesou letošní úplňky – 2. díl

Jaké nás letos čekají úplňky a na co si dát extra pozor? Astropsycholožka Veronika nám to v tomto hezkém videu prozradila.

Trápí vás alergie nebo fóbie? Nebudou!

Alergie všeho druhu jsou dnes velmi běžné. Komplikují nám život, přitom možná stačí tahle jedna věc a jsou navždy pryč.
Kaše
klub
31
1

Luxusní snídaňová kaše

Luxusní sladká mléčná kaše z rýže na sladko a přesto zdravě. Výborná zdravá snídaně bez mléka, cukru a lepku. A navíc rychlá a výživná.
Blog
klub
2

Obilná mléka pro kojence

Jak je to s podáváním obilného mléka kojencům v případě, že maminka nemůže kojit? Jak ho správně připravit, co zohlednit a jak postupovat? Na toto téma jsm...