Ahoj, nedávno jsem objevila Vaše stránky a moc se mi líbí. Pomalu se jimi prokousávám a zkouším Vaše recepty. Úplně mě nadchlo jablíčko vařené v páře, dá obyčejnému jablku úplně jinou dimenzi. Dělala jsem jej jen tak, beze všech příchutí a moc jsem si pochutnala. Chci se zeptat, proč nepoužíváte chleba. Nemyslím ten kupovaný, ale doma pečený, připravený z kvásku, celozrnné mouky, lněných a dalších semínek a s přidáním povařeného ovsa jej mám ráda a zatím se nikdy nestihl zkazit. Díky za odpověď a přeji hodně zdraví a spoustu báječných nápadů.
Autor: Majka
Komentáře
Helca vi, ze ja jsem zarputilym zastancem chleba :D Nicmene ho nepeceme, ale delame v pare. Pouzivame zitny kvasek a domaci mletou mouku a vzdy tam je minimalne 400 g varene obiloviny. Delame ho myslim tak jednou tydne, protoze nase dcera chodi do lesni skolky a tam je potreba svacina, ktera je lehce pozivatelna za pohybu a hlavne neni moc tezka, protoze si ji deti nosi v batuzkach s sebou.
Milá Majko, domácí kváskový chleba určitě občas nevadí, ale přiznám se, že na něj v našem jídelníčku není téměř prostor. Snídáme polévku a kaši, k obědu kompletní talíř a k večeři většinou také, nebo něco jednoduššího. Jelikož máme děti zatím malé (3 roky), chleba jim nedáváme, přeci jen pro takhle malé děti není pečená mouka vhodná. A protože naše děti chtějí to co my, musíme jim jít v jídle příkladem. Možná až budou větší, začneme i víc péct. Zatím jim děláme chlebíček z vařeného obilí a mouky, ale paříme ho v páře. Ale za váš recept budeme rády.