Domů > O nás > Pochvaly

Chleba

Ahoj, nedávno jsem objevila Vaše stránky a moc se mi líbí. Pomalu se jimi prokousávám a zkouším Vaše recepty. Úplně mě nadchlo jablíčko vařené v páře, dá obyčejnému jablku úplně jinou dimenzi. Dělala jsem jej jen tak, beze všech příchutí a moc jsem si pochutnala. Chci se zeptat, proč nepoužíváte chleba. Nemyslím ten kupovaný, ale doma pečený, připravený z kvásku, celozrnné mouky, lněných a dalších semínek a s přidáním povařeného ovsa jej mám ráda a zatím se nikdy nestihl zkazit. Díky za odpověď a přeji hodně zdraví a spoustu báječných nápadů.

Autor: Majka

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub
Lucie Tatransky
30. 10. 2012

Helca vi, ze ja jsem zarputilym zastancem chleba :D Nicmene ho nepeceme, ale delame v pare. Pouzivame zitny kvasek a domaci mletou mouku a vzdy tam je minimalne 400 g varene obiloviny. Delame ho myslim tak jednou tydne, protoze nase dcera chodi do lesni skolky a tam je potreba svacina, ktera je lehce pozivatelna za pohybu a hlavne neni moc tezka, protoze si ji deti nosi v batuzkach s sebou.

Klub

Milá Majko, domácí kváskový chleba určitě občas nevadí, ale přiznám se, že na něj v našem jídelníčku není téměř prostor. Snídáme polévku a kaši, k obědu kompletní talíř a k večeři většinou také, nebo něco jednoduššího. Jelikož máme děti zatím malé (3 roky), chleba jim nedáváme, přeci jen pro takhle malé děti není pečená mouka vhodná. A protože naše děti chtějí to co my, musíme jim jít v jídle příkladem. Možná až budou větší, začneme i víc péct. Zatím jim děláme chlebíček z vařeného obilí a mouky, ale paříme ho v páře. Ale za váš recept budeme rády.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

12
12

Vánoční bezlepkové těsto základní

Tohle je skvělé přirozeně bezlepkové těsto pro naše zdravé vánoční cukroví. Připravte základní těsto, ochuťte třemi ingrediencemi a vyrobte až pět různých ...

Mandlové sušenky bez lepku

Rychlé a jednoduché sušenky, které se hodí jako pohoštění pro návštěvu, jen tak na mls k čaji a budou skvělé i jako vánoční cukroví. Jsou bez lepku, cukru ...
50
24

Adventní půst začíná. Má cenu ho držet?

Lidé se dříve před Vánoci celé týdny postili. Dělali to přirozeně. Museli. Šetřili tak svoje zdraví a bystřili mysl. My žijeme v blahobytu, přesto jsme jak...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Vařené kaštany

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to̷...

Pečená dýně plněná šťavnatou amarantovou směsí

Měkoučká dýně s křupavou slupkou plněná šťavnatou směsí plnou proteinů. Skvělý oběd nebo večeře do sychravých zimních dnů.