Tyhle placky "co dům dal" bývají hned hotové a jsou vděčnou změnou na talíři. Ideální verze na cesty nebo do práce. V plackách je obilí, luštěnina i zelenina.
Ingredience
na mísu placek
  • 3 hrnky vařených jahel
  • 1 hrnek vařené čočky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kus zelí
  • koření: mletý kmín, mletý koriandr, kurkuma
  • černý sezam na posypání
  • olej
  • sůl

Jak vyrobit bezlepkové placky

  1. Zapneme troubu na 180°C.
  2. Na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájené zelí spolu s kořením.
  3. Přidáme vařené jáhly a čočku a společně prohřejeme.
  4. Odstavíme, přidáme pohankovou mouku a promícháme.
  5. Mokrýma rukama tvarujeme placky.
  6. Pokládáme na pečící papír, potřeme olejem a posypeme sezamem.
  7. Pečeme cca 30 minut, dokud placky nezezlátnou a nezačnou se odlepovat z papíru.

Praktické

  • Tyhle placky dělám i bez mouky a taky to drží.
  • Pokud nechceme v plackách mít znát čočku a zeleninu, můžeme směr před přidáním mouky rozmixovat ponorným mixérem.

Kombinujeme

  • Placky nám na talíři zastoupí bezvadně kompletní talíř, je ale vhodné přidat ještě další zeleninu krátce tepelně upravenou, salát nebo kvašenou zeleninu.

Obměna

  • Do placek můžete dát jakékoli vařené obilí a oblíbené koření, česnek či byliny.
  • Ještě chutnější (ale méně zdravá) verze je smažit placky v oleji.

Děti

  • Placky jsou vhodné pro děti od 1,5 roku, kdy šetříme s kořením a se solí.

 

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Mě se nechtěly dělat placky,tak jsem to dala na plech a pekla tak.A protože mám čerstvý lotos,tak jsem ho uvařený ve vývaru nastrouhala do těstíčka + česnek,mouku jsem nedávala a bylo to moc dobré.Udělala jsem k tomu ještě pomazánku z červené čočky,ale je to dobré i jen tak.Děkuji za recept

    • Paráda, Binko, praktické, taky tak často řeším placky a karbanátky – na plochu do plechu 🙂

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSmažený veganský řízek v trojobalu
Další článekQuinoa