Oblíbené raffaello kuličky ve formě lahodného krémového máslíčka jen ze 3 ingrediencí. Perfektní jen tak na lžičku, do kaše, na krémy a další sladké dobroty, anebo jako základ právě při výrobě kuliček.

Ingredience
  • 180 g strouhaného kokosu
  • 120 g kešu ořechů nebo mandlí (nebo mix jako na fotce 1:1)
  • vanilka (0,5-1 lžíce)

Jak připravit Raffaello máslo

  1. V Nutramilku: ořechy nasypeme do přístroje, stiskneme tlačítko „butter“ a nastavíme na 16 minut. Zmáčkneme start. Jakmile je máslo hotové, přidáme případně ještě vanilku a zamixujeme ještě 1-2 minuty pro krémovitější konzistenci.
  2. Ve Vitamixu (blender): ořechy nasypeme do blenderu a mixujeme. Během mixování děláme pauzy, aby se blender nepřehřál a pomáháme si šťouchadlem. Nejdříve se ořechy nasekají na hrubé kousky, poté na jemný prášek, dále vzniknou vlhčí hrudky (můžeme přidat olej) a nakonec hustá pasta a naposledy začne hmota řídnout a vznikne jemné máslo. Přidáme ještě vanilku a v mixéru promícháme.

Praktické

  • Nutramilk je speciální přístroj na výrobu ořechových másel a mlék (Klubáci i registrovaní ho mají se skvělou slevou). Do 5 minut vyrobí z jakýchkoliv oříšků krémové máslo.
  • Pokud chcete máslo pěkně světlé, použijte loupané mandle (nebo kešu).
  • Pokud děláme máslo v blenderu, je vhodné přidat i lžíci oleje, aby bylo máslo hezky krémové a dobře se mixovalo. Doporučujeme mandlový nebo kokosový.
  • Máslo uchováváme ve skleničce nejlépe v lednici. Spotřebujeme ideálně do měsíce.
  • Raffaello máslo se hodí k dochucení kaší, dezertů, krémů, cukroví, jen tak na lžičku, pečivo, palačinky, buchty, vánočku aj.

Obměna

  • Přimíchejte 2 hrsti nasekaných pražených kešu nebo mandlí a vznikne křupavé „crunchy“ máslo.
  • Máslo můžete i rovnou dosladit – přidejte 2-3 lžíce sladidla dle chuti (obilný sirup, slad, javorový sirup).
  • Máslo je zajímavé i s přídavkem kakaa nebo karobu.

Děti

  • Ořechová másla jsou vhodná pro děti od 2 let.

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva na potraviny u Paní Dýně
Další článekBezlaktózový jídelníček při ABKM