Oblíbené raffaello kuličky ve formě lahodného krémového máslíčka jen ze 3 ingrediencí. Perfektní jen tak na lžičku, do kaše, na krémy a další sladké dobroty, anebo jako základ právě při výrobě kuliček.

Ingredience
  • 180 g strouhaného kokosu
  • 120 g kešu ořechů nebo mandlí (nebo mix jako na fotce 1:1)
  • vanilka (0,5-1 lžíce)

Jak připravit Raffaello máslo

  1. V Nutramilku: ořechy nasypeme do přístroje, stiskneme tlačítko „butter“ a nastavíme na 16 minut. Zmáčkneme start. Jakmile je máslo hotové, přidáme případně ještě vanilku a zamixujeme ještě 1-2 minuty pro krémovitější konzistenci.
  2. Ve Vitamixu (blender): ořechy nasypeme do blenderu a mixujeme. Během mixování děláme pauzy, aby se blender nepřehřál a pomáháme si šťouchadlem. Nejdříve se ořechy nasekají na hrubé kousky, poté na jemný prášek, dále vzniknou vlhčí hrudky (můžeme přidat olej) a nakonec hustá pasta a naposledy začne hmota řídnout a vznikne jemné máslo. Přidáme ještě vanilku a v mixéru promícháme.

Praktické

  • Nutramilk je speciální přístroj na výrobu ořechových másel a mlék (Klubáci i registrovaní ho mají se skvělou slevou). Do 5 minut vyrobí z jakýchkoliv oříšků krémové máslo.
  • Pokud chcete máslo pěkně světlé, použijte loupané mandle (nebo kešu).
  • Pokud děláme máslo v blenderu, je vhodné přidat i lžíci oleje, aby bylo máslo hezky krémové a dobře se mixovalo. Doporučujeme mandlový nebo kokosový.
  • Máslo uchováváme ve skleničce nejlépe v lednici. Spotřebujeme ideálně do měsíce.
  • Raffaello máslo se hodí k dochucení kaší, dezertů, krémů, cukroví, jen tak na lžičku, pečivo, palačinky, buchty, vánočku aj.

Obměna

  • Přimíchejte 2 hrsti nasekaných pražených kešu nebo mandlí a vznikne křupavé „crunchy“ máslo.
  • Máslo můžete i rovnou dosladit – přidejte 2-3 lžíce sladidla dle chuti (obilný sirup, slad, javorový sirup).
  • Máslo je zajímavé i s přídavkem kakaa nebo karobu.

Děti

  • Ořechová másla jsou vhodná pro děti od 2 let.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Břicho se mi zploštilo a já si pyšně vykračuji městem (Hana, 56 let)

Hana: Chci moc moc poděkovat za Vaše stránky a...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéčebný nápoj ze sladkých zelenin (pro slezinu a slinivku)
Další článek5. Jak posílit imunitu a dobrou náladu