- 3 větší jablka
- deci vody
- sůl
- 500ml domácího hustšího obilného mléka např. ze Soyabelly nebo mléka z obchodu (ovesné, jáhlové…) /lze nahradit půl litrem kupovaného vanilkového pugingu Provamel
- 40g kukuřičného škrobu nebo jeden vanilkový puding
- deci rýžového sladu nebo jiného sladidla
Postup
- Jablka omyjeme, vyndáme jadřince a nakrájíme na větší kusy.
- Jablka dáme do hrnce spolu s deci vody a špetičkou soli a vaříme pod pokličkou asi 10 minut do změknutí.
- Do studeného domácího obilného mléka (třeba ze Soyabelly) nebo obilného mléka z krabice (ne rýžové) vmícháme sáček vanilkového pudingu nebo 40g kukuřičného škrobu.
- Jakmile se obilné mléko zahřeje do bodu varu, přidáme rýžový sirup a necháme minutu dvě povařit. Pak puding stáhneme z plotny.
- Uvařená jablka rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
- Do pohárů střídáme vrstvu pudingu s vrstvou rozvařených jablek.
- Labužníci mohou pohár ještě dozdobit zdravou sušenkou.
Obměna
Místo jablek můžeme použít hrušky, v létě meruńky nebo broskve.
Děti
Tento pohár můžete dát dítěti kolem 1,5 roku.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Dobrý den, dnes jsem zkoušela z domácího kokosového mléka, sladu a pudingu. Neztuhl, potvora. Do vařícího se řídkého pudingu jsem přidala ještě jeden puding rozmíchaný ve trošce studené vody a ztuhlo to :) problém bude možná v tom, ohřívat puding od začátku…Jinak tím, že jsem použila slad, má puding stejnou barvu jako jabka, ale nevadí, už se na něj těšíme :) díky za recept….
Dnes jsem zkoušela z kokosového doma vyráběného mléka a taky mi neztuhl. Možná jsem dala míň kukuřičného škrobu, nevím, ale i tak všem chutnal.