Domů > Jak začít > Inspirace

Kinpira a adzuki “čokoláda”

Kinpira je tradiční japonské léčebné jídlo, které je velmi chutné a posilňující. Čokoláda z adzuk zase uspokojí Vaši chuť na sladké.

 

Mrkev a lopuch nakrájejte na tenké sirky. Na sezamovém oleji (nejlepší je sezamový olej z pražených sezamových semínek) orestujte lopuch, trošku posolte a dále restujte, případně vždy maličko podlejte vodou. Restujte tak dlouho (cca 20 – 30 min.), až nebude lopuch tak tvrdý, poté teprve přidejte mrkev. Zastříkejte shoyu, chvilku restujte, poté zalijte malým množstvím vody, dejte pokličku a duste zhruba ještě 10 – 15 min.

Adzuki přes noc namočte. Namočte také přes noc sušené kaštany. Další den slijte vodu z kaštanů i adzuk a dejte je společně vařit do nové vody spolu s kombu. Vařte v tlaku 45 minut. Kaštany vidličkou rozmačkejte, přidejte podle chuti 1 – 2 lžíce shoyu a chvilku povařte. Pokud máte hodně vody, tak přebytečnou vylijte a zahustěte kuzu nebo maizenou rozmíchanou v trošce studené vody.

Zde jsem k tomu měla vařenou rýži s bezpluchým ovsem, posypáno tekka a zelenou natí jarní cibulky. K tomu salát ze syrové nastrouhané mrkve zakapané citronem.

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Ajko, a kdyz ten lopuch nemohu sehnat, lze ho něčím (chuťově) nahradit, přiblížit? Nebo dám jenom místo toho kedlubnu či Petržel a taky dobrý… ;-) jestli je tomu ale něco podobné, dejte prosím kdokoli vědět.

Tím lopuchem je myšlen kořen prosím? Dá se někde sehnat aniž bych jej musela ručně páčit ze země? Jinak fazole s kaštanama zajímavá inspirace, určitě vyzkouším jen co narazím na kaštany!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

11
57

Biologická zima už je tu!

Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba o...

Zeleninové curry se seitanem

Také milujete tu krémovou chuť kokosového mléko s pikantním nádechem kari? Teď si ji můžete dle našeho videa uvařit i doma a potěšit své chuťové pohárky i ...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...

Barevný uzený fazolový kotlík

Perfektní jídlo k zasycení a zahřátí pro celou rodinu. Navíc je krásně barevné a plné živin.