PS: Chceš zdravě shodit na léto?
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Bývalá modelka a ikona půvabu minulého režimu, ale také propagátorka zdravé stravy a autorka knihy „Makrobiotika – její zakázané komnaty a já“, paní Natálie Kšajtová-Fajtlová napsala pro Zrnění rozsáhlý článek, v němž podrobně vysvětluje, jak lze využít běžně dostupné přírodní prostředky a potraviny k dosažení přirozené krásy.
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
s celozrnnou rýží, jarní cibulkou, bylinkami ze zahrádky, mungo klíčky a salátkem (salát z místní farmy, umeocet, olivový olej a slunečnicová zrníčka)
Zdeňko, my se snažíme pečivo omezovat a nejíst ho 3x denně. Takže k večeři jsou skvělé těstoviny, rizota, obilné placky. Ale netrap se tím. Tak si dáš k večeři to, na co jsi zvyklá, jen to pomalu začneš obměňovat. Místo sýru si kup v Lidlu veganský sýr. Do tortily si dej luštěninovou pomazánku. Místo vajíček tady najdeš recept na ‘tofíčka’. Je přeci škoda kvůli sýru stát na místě a nezkusit tu změnu :-). Jen uzeniny, tady asi všichni víme, že jsou nezdravé a není důvod si je dávat na talíř. A hlavně, kasein v mléku se chová jako droga, proto je tak těžké se mléčných výrobků vzdát. Je to jako cukr, káva… jenže občas na sebe musíme i tou hlavou, nejen mlsným jazykem. Jinak v receptech si můžeš filtrovat i jídla s nálepkou ‘rychlovka, rizota apod.’. Co k večeři pak třeba tady https://www.jimejinak.cz/hledat/recepty/%7Bve%C4%8De%C5%99e%7D/-771/?page=1-5&scroll=47 😉
Buďte první, kdo napíše komentář