Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Květinová Calamarata s hráškem a boby

Uvařeno
bez mléka

Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Ingredience
2 porce
  • 160 g těstovin Calamarata di Gragnano Calamarata IGP
  • olej
  • čerstvý hrášek
  • čerstvý bob zahradní
  • česnek
  • sůl
  • petrželová nať
  • květy šalvěje
  • domácí kešu smetana
  • voda

S Jíme Jinak jsem už tři roky. Podařilo se mi vysadit antikoncepci a zlepšit si zásadně zdraví. Změna jídelníčku mi p...

Jak připravit těstoviny s květy šalvěje

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Do pánve vložte olej, česnek, boby a hrášek a začněte restovat.
  3. Když se česnek rozvoní, podlijte trochou vody (asi třetina skleničky), osolte a pár minut vařte. Není třeba dlouho vařit, boby a hrášek jsou velmi čerstvé!
  4. Přidejte uvařené těstoviny a zamíchejte je spolu se zeleninou. Přidejte kešu smetanu a krátce povařte.
  5. Květy šalvěje dáváme na povrch pokrmu, mají stejnou chuť jako listy. Posypeme i čerstvou petrželovou natí.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • IGP = indicazione geografica protetta = chráněné zeměpisné označení, má krásný hrubý povrch, který pěkně zadrží jakoukoliv omáčku, po uvařeni zůstávají “al dente”, díky tvrdé semolinové krupici, zpracováním tažením na bronzu, a pomalému sušení
  • Těstoviny Gragnano pochází z malého města Gragnano, poblíž Neapole.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou těstovinu.
  • Můžete použít i jiné jedlé květiny, natrhané ve volné přírodě nebo ze zahrady, pokud máte jistotu, že rostliny nejsou chemicky ošetřené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cappelletti s tuřínem a omáčkou citronette

Domácí plněné těstoviny jsou o svátcích snad v každé italské domácnosti a nesmí chybět ani u mě. Kondiment je jednoduchý a rychlý a skvěle kontrastuje s os...

Jarní strozzapreti

Recept pro milovníky těstovin a rychlých jednoduchých receptů. Lehké svěží jídlo, které budete mít na stole během chvilky.

Domácí ravioli na hrachové omáčce

Ravioli s jednoduchým a rychlý krémem z hrášku a houbami. Kdo má rád italskou kuchyni, určitě si přijde na své.

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...

Špagety s černou cizrnou na kyselo

Černá cizrna je malé velikosti a pokrytá tmavou slupkou. Patří k velmi starobylé odrůdě typické pro střední a jižní Itálii. Chuť je intenzivnější a výrazně...