Domů > O nás > Pochvaly

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak… poslušně hlásím, že jen a pouze díky Vám, Evičko a Romane (a vůbec všichni tady), mám veškeré dárky pro rodinu doma nebo objednané, minimálně měsíc vše přehledně a detailně rozepsané v tabulce včetně přátel, pro které je již vše vymyšleno a něco i nakoupeno, zbytek ještě dolaďuji, neboť většinu budu vyrábět, a na to bude čas až po úklidu nebo během svátků.
Považuji to asi za největší úspěch mých letošních předvánočních příprav, úklidu a vlastně celého programu Vánoce jinak… Tradičně každý rok jsem celkem věděla, komu bych co dala – mívám spíš opačný problém, pro každého vymyšleno x věcí a nutnost redukovat… nebo prodat ledvinu, což by mi stejně ze zdravotních důvodů neprošlo, takže nezbývá než redukovat :D, ale opět v rámci letošní lepší organizace komplet všeho jsem si hned založila tabulku číslo dvě, přejmenovanou z “Vánoc” na “narozeniny” a ta bude trpělivě číhat na ploše mého PCčka po ruce, kdykoliv bude třeba. Možná se ještě hecnu a sesynchronizuji to i s kalendářem, abych pak na to nezapomínala O:-)
No ale hlavně – místo toho, abych opět veškeré naplánované dárky pořizovala ve stresu v posledním týdnu a v ještě větším stresu balila v předvečer Štědrého dne nebo dokonce ještě ten den ráno, mám to vše v předstihu a držím se zatím svého předsevzetí ze začátku programu: 15.12. mít zabaleno. Možná to dokonce i vyjde nebo jen zabalím o pár dní později, ale to už je detail… JSEM DOBRÁ! Je důležité se občas sama poplácat po ramínku. Doporučuji to všem, každý byť sebemenší úspěch se počítá.

PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?

Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zahrada v září a říjnu – děláme zásoby na zimu

Září i říjen jsou ve znamení uskladňování ovoce a zeleniny. Tento rok je to dost o kličkování mezi dešti. Jsem moc ráda, že jsme za ty roky půdu přeměnili ...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...

Plněná zapečená rýže

Zapečené hromádky rýže plné lahodné náplně – kdo by odolal? Křupavý povrch rýže a měkká náplň u nás měly uspěch. Jednoduchý recept z dostupných ingre...
147
18

Ajurvéda – zázračná léčebná metoda z Východu

Často se nás ptáte, zda má Jíme Jinak něco společného s ajurvédou, zda s ní souhlasíme nebo nesouhlasíme, nebo jestli se můžete podle našich jídelníčků str...

Domácí jablečný ocet – jak ho snadno vyrobit krok po kroku

Jablíček je všude plno – vyrobte si z nich snadno a rychle domácí jablečný ocet za pár korun. Je výborným dochucovadlem do salátů, omáček, polévek, m...