Domů > Magazín Zrnění > Téma

Makrobiotika a cestování

Má-li cestování býti tělu i duchu s prospěchem, nesmí být nikdy namáhavé. Ch.W.von Hufeland. 

Přiznejme si to otevřeně hned na začátku: Cestování a makrobiotika moc dohromady nejdou. Rychlý pohyb život zkracuje a je tedy protikladem makrobiotiky. Jelikož ale mnoho z nás není schopno dosáhnout vmžiku uspokojení z klidného života stále na jednom místě a vzrušení z poznávání jiných krajů potřebujeme, podívejme se na toto téma spojujícím pohledem: jak cestovat, a přitom si škodit co nejméně. Nebo dokonce: jak cestovat, aby nám to bylo ku prospěchu.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?

Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Kurz
Díky za článek,...
Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

57
29

eBook: Jak na cestování podle Jíme Jinak

Chcete získat více informací o tom, jak se stravovat na dovolené, jak vařit na cestách, v nouzových podmínkách (autobus, bez sporáku), co si vzít s sebou j...

Švestkovo-broskvový pohárek

Osvěžující ovocné pohárky naprosto milujeme a skvěle nám v horkých dnech nahradí zmrzlinu. Jsou velmi snadné na přípravu a dají se udělat na pár dní do zás...

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...

Osvěžující broskvový pohár

Broskve s agarem, to je jednoduchý dezert, na který můžete upotřebit přezrálé i ne zcela dozrálé broskve. U nás patří k letním hitům, osvěží lépe než zmrzl...