Tento koláč vznikl úplnou náhodou když jsem neměla všechny potřebné igredience na svůj klasický drobenkový koláč a byla jsem nucena improvizovat. Máme ho moc rádi.
- 200ml hrnek špaldové polohr. mouky
- 200ml hrnek ovesných vloček
- 100ml sirupu (rýžový/agávový)
- ztuhlý kokosový olej o velikosti půlky másla
- 180ml rostlinného mléka
- 1 větší vajíčko od zahrádkových slepiček (nebo lněné semínko pro striktnější strávníky)
- vanilka lusk
- 3lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 4 jablka
- skořici
Postup
- Ovesné vločky zalijeme horkou vodou, tak aby byly zalité lehce nad okraj, přiklopíme a necháme vodu vsáknout.
- Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
- Posypeme skořicí a promícháme.
- Do mísy dáme mouku, namočené vločky(pokud budou moc nacucané, vodu z nich vymačkáme).
- Přidáme sirup, kokosový olej,strouhnem trochu vanilkového lusku.
- Pak nalijeme rostl. mléko, přidáme vejce/lněné semínko a kypřící prášek.
- Vše řádně promačkáme rukama a pak promícháme metličkou.
- Nalijeme na vymazaný-vysypaný plech(30x20cm).
- Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby 180st. na cca 40 minut.
Koláč je dobré podávat ještě jako teplý dezert a nebo schlazený v teplejších dnech.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Poprve se mi nepovedl. Byl moc mokrý. Podruhé jsem dala péct tenkou vrstvu a byl dobrý. Jablka jsem vmíchala dovnitř.
Kypřící prášek nedávám, nedělá mi dobře.
No to je dobrota. Musim se drzet, abych nesnedla celej plech :) priste dam mene oleje, mam to hodne mastne. Pripomina mi to trochu crumble, navic jablecna stava ve spojeni s kokosovym olejem na tom udelala jakoby karamel 😋