Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Římské gnocchi z tlakového hrnce

Uvařeno
bez sóji

Gnocchi alla romana neboli římské gnocchi tentokrát bez otravného míchání. Máte doma malý tlakový hrnec? Paráda, tak to vyzkoušejte, funguje to bezvadně.

Ingredience
4 porce
Na gnocchi:
  • 250 g semolinové krupice
  • 1 l vody
  • 50 g extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • muškátový oříšek
Další ingredience:
  • špenátový dip
  • olej
  • žampiony
  • hlíva
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • červená čekanka

Recept na římské gnocchi s houbami

  1. V malém tlakovém hrnci přiveďte k varu 1 litr vody se solí a muškátovým oříškem.
  2. Vsypte krupici do vody za stálého míchání. Přikryjte a počkejte na pískání hrnce.
  3. Vařte 10 minut od zapískání.
  4. Vymažte pečicí papír, otevřete tlakový hrnec, promíchejte a rozetřete vrstvu připravené hmoty. Nechte vychladnout a vykrájejte kolečka.
  5. Na velké pánvi na oleji orestujte houby a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a posypejte petrželkou.
  6. Vykrájeá kolečka (gnocchi) dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud povrch nebude křupavý.
  7. Na talíři dejte gnocchi s houbami a dipem, posypejte červenou čekankou a petrželkou.

Praktické

  • Odkrojky použijte jinak nebo je klidně upečte.

Obměna

  • Můžete pouužít i jiné houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Semolinový pekáček

Snadný recept, jehož příprava vám nezabere mnoho času. Tento pokrm vám poslouží jako slaná svačinka nebo jako příloha coby obilninová složka kompletního ta...

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Batátovo dýňové ravioli

Tento recept na ravioli s batátovo-dýňovou náplní je skvělou alternativou k tradičním těstovinám. Kombinace batátu, dýně a mandlí v náplni je bohatá na chu...