Na gnocchi:
- 250 g semolinové krupice
- 1 l vody
- 50 g extra panenského olivového oleje
- sůl
- muškátový oříšek
Další ingredience:
- špenátový dip
- olej
- žampiony
- hlíva
- česnek
- sůl
- pepř
- petrželka
- červená čekanka
Recept na římské gnocchi s houbami
- V malém tlakovém hrnci přiveďte k varu 1 litr vody se solí a muškátovým oříškem.
- Vsypte krupici do vody za stálého míchání. Přikryjte a počkejte na pískání hrnce.
- Vařte 10 minut od zapískání.
- Vymažte pečicí papír, otevřete tlakový hrnec, promíchejte a rozetřete vrstvu připravené hmoty. Nechte vychladnout a vykrájejte kolečka.
- Na velké pánvi na oleji orestujte houby a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a posypejte petrželkou.
- Vykrájeá kolečka (gnocchi) dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud povrch nebude křupavý.
- Na talíři dejte gnocchi s houbami a dipem, posypejte červenou čekankou a petrželkou.
Praktické
- Odkrojky použijte jinak nebo je klidně upečte.
Obměna
- Můžete pouužít i jiné houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář