Domů Téma Fytáty

fytáty

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...
Téma: cornflakes, špenát, obiloviny, klíčení, pečené müsli, kváskové pečivo, jogurt, konzervanty, kouření, mangold, oves, Tamari, oligosacharidy, lupínky, mléčné výrobky, fosfor, hořčík, fíky, probiotika, tahini, mák, vápník, maso, špalda, natto, fitness strava, laktobacily, cizrna nadýmání, enzym fytáza, pampeliška, kadeřávek, shoyu, celozrnné pečivo, sůl, alfa-galaktosidy, nadýmání luštěniny, chléb, gliadin, glykemický index, obilí, prdy, fermentace, sýry, ořechy, srdce, sušené ovoce, muesli, alkohol, glutenin, semolina, slepené musli, čočka, mouka, jak neprdět, umami chuť, brokolice, sezam, kamut, kefír, oxid siřičitý, kombinace ovoce a obilí, mléčné produkty, namáčení, chleba, bílá mouka, pak Choi, umami, vícezrnný, jak se zbavit nadýmání, cereální, šťavelany, sójová omáčka, kynuté těsto, jablečný ocet, plyny, ovesné vločky, kofein, bez mléka, nadýmání, andosperm, zelí hlávkové, trávicí problémy, mléčné kvašení, kosti, kyselina fytová, obilné zrno, klíček, kvasinková infekce, tempeh, celozrnné obiloviny, umeocet, fytáza, extrudáty, pickles, pesticidy, éčka, müsli, glukóza, tofu, ABKM, žito, fytáty, saponiny, víno, pšenice, zelí, GI, aditiva, vločky, luštěniny, kukuřičné lupínky, fazole, sacharidy, ocet, Klub Jíme Jinak, alergie na mléko, kvašená zelenina, střevní mikrobiom, droždí, semínka, cizrn na sladko, kapusta, těstoviny, kynutí, chřipka, extrudované potraviny, kvasinky, antinutriční látky, miso pasta, nadýmání fazole, antinutrienty, mléko, prebiotika, střeva, cukr, čínské zelí, červená čočka nadýmání, mandle, kravské mléko, hrách, lektiny, zdravá snídaně, mikrobiom, pivo, ovoce a obiloviny, plynatost, proteiny, granola, ušlechtilá plíseň, corn flakes

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?