Pudinky jsou vděčné dezerty. Teplé se hodí do chladných dní, vychlazené připomínají zmrzlinu. Tenhle makový strčí do kapsy všechny pudinky z mléka a cukru. Mák v něm ani neucítíte, přesto dostanete pořádnou porci vápníku.

Ingredience
pro 6 misek
  • 1 litr makového mléka
  • špetka soli
  • 1/3 lžičky bio vanilky v prášku
  • špetka kurkumy
  • 9 lžic kukuřičného škrobu
  • 8 lžic sladu (nebo podle chuti, při celiakii rýž. sirup)
  • na ozdobení: čerstvé ovoce, marmeláda bez cukru, skořice apod.

Postup

  1. Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
  2. Polovinu mléka dáme do hrnce, přidáme špetku soli a ohříváme.
  3. Ve druhé polovině mléka rozmícháme metličkou škrob, kurkumu a vanilku, aby nebyly žádné hrudky.
  4. Když mléko přichází k varu, přidáme slad/sirup a za stálého míchání vlijeme studenou část mléka s rozmíchaným pudinkem.
  5. Mícháme na mírném plameni až do husté pudinkové konzistence a okamžitě přelíváme do připravených mističek.

Obměna

  • Vanilku můžeme použít i ve formě lusku (vyškrábneme do pudinku obsah lusku) nebo esenciálního oleje (stačí pár kapek).
  • Místo vanilky můžeme dát karob či kvalitní kakao, skořici či jiné oblíbené koření na dezerty.
  • Případně můžete použít koupený vanilkový či jiný pudink s kukuřičným škrobem.
  • Kukuřičný škrob může nahradit kuzu, budete mít pak dezert vskutku léčivý.

Praktické

  • Čím více vanilky, tím více voní, ale je drahá, tak s ní šetříme.
  • Čím více kurkumy, tím žlutější pudink, ale pozor, abyste to nepřehnali, pudink by nechutnal jako dezert.
  • Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Děti

  • Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Jsem nadšená, zhubla jsem a moc mi chutná (Sawa)

Sawa: Děkuji za tento kurz, moc se mi líbil....

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFestival Evolution 23.-25.3.
Další článekJemná cizrnová paštika