Indická kuchyně
Hlavní jídla
klub
17
11
Tibetské momos jinak
Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v Číně, Nepálu, Tibe...
25
6
Alú rajma
V klasickém indickém Alú jsou brambory. My máme úrodu topinambur, patizonů a dýní, takže jsem připravila svoji verzi. Pokrm sklidil velké ovace a indickou ...
12
9
Vypečená cizrnová bašta
Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.
21
1
Tofu s indickým chutney, černou čočkou a pohankou
Máte rádi indickou kuchyni? Toto ostřejší jídlo vás jistě potěší a zahřeje v chladných dnech.
33
16
Cizrnový krém s houbami
Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.
Hlavní jídla
klub
27
4
Tempeh katsu
Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.
24
4
Pikantní kari omáčka
Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.
Ajurvédská sladká mrkev
Velmi jednoduchý a chutný recept na dušenou mrkev podle ajurvédy.
Pikantní indická mrkev
Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...
25
34
Jihoindický kořeněný patizon
Tento recept je taková moje malinká obměna originálu. Původní recept je z lilku, ale když nám zahrada nadělí spoustu patizonů, hodí se každý nápad, jak je ...
70
6
Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží
Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....
Bezlepkové rajčatové tambuli
Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.