Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: zubní kazy, zlepšující látky, dosa, jak aktivovat ořechy, crohn, rafinace, semínka, shoyu, mikrobiom, slunečnicové semínko, fermentace, pečivo, droždí, mykotoxiny, jak pražit semínka, dýňové semínko, jak namočit ořechy, žito, vícezrnný, sýr, umeocet, tygří ořech, extrudáty, grahamový, jak namočit semínka, zubní kaz, sacharidy, antinutrienty, kynuté pečivo, lektiny, sušené ovoce, dýňová semínka, saponiny, zdravá strava, snídaně, konzervanty, alkohol, umami chuť, chia, pšenice, aktivace semínek, cornflakes, jak oloupat ořechy, kváskové pečivo, slunečnice, pražené ořechy, aktivace, kombinace ovoce a obilí, taniny, atopický ekzém, corfnflakes, střevní mikroflóra, střevní mikrobiom, vločky s ovocem, pesticidy, kefír, chleba, klíček, idli, obezita, miso, müsli tyčinky, slunečnicová semínka, klíčení, chelba, antagony, aktivace oříšků, vlašáky, autismus, corn flakes, andosperm, glukóza, mandle, konopí, kamut, těstoviny, oves, amasaké, jogurt, úzkost, mražené pečivo, kváskový chléb, müsli, oříšky, hořčík, tradiční strava, para ořechy, střevo, kešu oříšky, akleróza, zuby, cukr, chemie, vitamíny, miso pasta, natto, tyčinky, ekzém, slepené musli, vegetariánské recepty, chřipka, extrudované potraviny, konopná semínka, rafinovaná mouka, kvašené pečivo, granola, antibiotika, celozrnná mouka, veganství, celozrnné obiloviny, jak restovat ořechy, kešu, gliadin, vitamín K, ocet, kosti, jak aktivovat semínka, ořech, rafinované potraviny, psticidy, rohlíky, děti, vločky, ječmen, celozrnné pečivo, zdravá snídaně, muesli, laktobacily, jablečný ocet, loupání mandlí, polotovary, alkaloid, vláknina, imunita, lněné semínko, pečivo s droždím, deprese, rozpékané pečivo, obilné zrno, kvasinková infekce, semolina, aditiva, chia semínko, jak pražit ořechy, kvasinky, průmyslově zpracované potraviny, stabilizátory, fytin, plynatost, ovoce a obiloviny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?