Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: atopický ekzém, pečivo s droždím, pečené müsli, nadýmání fazole, cizrna nadýmání, taniny, luštěniny, probiotika, ekzém, vegetariánství, kamut, mykotoxiny, rafinované potraviny, ušlechtilá plíseň, plynatost, GI, imunita, pečivo, chléb, kukuřičné lupínky, semolina, umami chuť, mražené polotovary, chemie, aktivace oříšků, kvásek, Klub Jíme Jinak, víno, prázdné kalorie, alfa-galaktosidy, ovesné vločky, jednozrnka, jak aktivovat semínka, grahamový, předkové, glutenin, nadýmání, umami, rafinovaná mouka, cukrovka, demineralizace, rafinace, nadýmání luštěniny, kyselina šťavelová, kefír, slunečnicová semínka, fytin, pivo, slunečnice, kešu, rozpékané pečivo, kalorie, kynuté těsto, cereální, muesli, zdravá snídaně, corfnflakes, aktivace, lektiny, alkaloidy, fytáza, cholesterol, konzervanty, pickles, dýňové semínko, úzkost, celozrnné obilí, špalda, chřipka, chia semínko, fermentace, obezita, corn flakes, zubní kaz, lněné semínko, vlašské ořechy, sušené ovoce, celozrnné obiloviny, sluenčnice, sezam, éčka, cizrn na sladko, sezamové seminko, lněná semínka, plyny, zlepšující látky, kombinace ovoce a obilí, celozrnné pečivo, barviva, glykemický index, zubní kazy, bílá mouka, oligosacharidy, autismus, len, lískové ořechy, antinutriční látky, laktobacily, müsli tyčinky, vločky s ovocem, veganství, extrudované potraviny, sezamová semínka, kvašení, jak neprdět, crohnova choroba, miso pasta, umeocet, žito, zuby, vločky, kvasinky, těstoviny, miso, extrudáty, idli, kvašené pečivo, ořechy, kešu ořechy, prebiotika, mikrobiom, hořčík, střevní mikroflóra, jak restovat ořechy, kváskový chléb, natto, vícezrnný, alkaloid, ječmen, obilné zrno, kešu oříšky, vitamíny, kváskové pečivo, kvašená zelenina, glukóza, fitness strava, jak namočit semínka, tygří ořech, pasteur, klíček, kosti, konopná semínka, vláknina, větry, antagony, lupínky, chleba, pšenice, ocet, oříšky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?