Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: vláknina, nadýmání fazole, kamut, kvasinky, glutenin, rohlíky, vitamín K, ocet, aktivace oříšků, sýry, rozpékané pečivo, andosperm, pasteur, kváskové pečivo, střevní mikrobiom, plynatost, prdy, konopí, děti, oxid siřičitý, umeocet, vícezrnný, fytáty, lupínky, ovoce a obiloviny, ekzém, saponiny, enzym fytáza, vločky, kyselina fytová, alkaloid, oligosacharidy, slunečnicové semínko, klíčení, střevní mikroflóra, sacharidy, tygří ořechy, předkové, celozrnné pečivo, mykotoxiny, glykemický index, zlepšující látky, sójová omáčka, len, akleróza, autismus, lněná semínka, vegan, antinutrienty, trávicí problémy, aktivace semínek, demineralizace, aktivace, alkaloidy, špalda, střeva, vegetariánství, umami, crohn, obilí, jak oloupat ořechy, dosa, kešu oříšky, plyny, deprese, kefír, fermentace, cukr, cizrn na sladko, pivo, jak restovat semínka, kosti, čočka, cereální, slupka, fytin, ořech, veganství, cukrovka, sluenčnice, chléb, dýňová semínka, müsli tyčinky, extrudované výrobky, granola, nadýmání luštěniny, polotovary, celozrnné obiloviny, loupání mandlí, ječmen, kalorie, obezita, kynuté těsto, chelba, slunečnicová semínka, aditiva, semínka, mikrobiom, arašídy, těstoviny, obilné zrno, pečené müsli, éčka, jak se zbavit nadýmání, jak namočit semínka, zuby, jak neprdět, klíček, kvašené zelí, extrudáty, kešu ořechy, fytáza, grahamový, miso, pufované výrobky, chřipka, kynutí, luštěniny, slepené musli, imunita, dýňové semínko, zubní kaz, sušené ovoce, müsli, chia semínko, oříšky, jak pražit ořechy, mouka, mandle, cizrna nadýmání, kváskový chléb, hořčík, vegetariánské recepty, pečivo s droždím, jak aktivovat semínka, fermentované pečivo, pesticidy, shoyu, prázdné kalorie, ušlechtilá plíseň, alkohol, jak pražit semínka, jednozrnka, amasaké, celiakie, průmyslově zpracované potraviny, pozoly, fazole, chai semínka, vitamíny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?