Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: para ořechy, celozrnná mouka, kynuté pečivo, vločky, Klub Jíme Jinak, cizrna, antibiotika, vegetariánské recepty, müsli tyčinky, tyčinky, kvásek, mražené polotovary, kešu, alkaloid, oves, sýry, kamut, vegan, corn flakes, zdravá strava, trávicí problémy, lupínky, cholesterol, tygří ořech, droždí, Tamari, stabilizátory, sezam, fazole, enzym fytáza, aktivace semínek, děti, vločky s ovocem, jednozrnka, těstoviny, vitamíny, semínka, předkové, miso, jak oloupat mandle, mouka, konzervanty, konopné semínko, müsli, střeva, ocet, muesli, mikrobiom, sýr, červená čočka nadýmání, kalorie, laktobacily, zdravá snídaně, psticidy, fytáza, maso, lískové oříšky, cukrovka, rafinovaná mouka, semolina, ušlechtilá plíseň, antinutriční látky, obiloviny, vegetariánství, kešu ořechy, jak namočit semínka, alfa-galaktosidy, vlašské ořechy, kvašené zelí, vícezrnný, fytáty, obilí, zlepšující látky, jak oloupat ořechy, pufované výrobky, umeocet, obezita, žito, konopí, pasteur, rafinace, pickles, čočka, GI, crohn, kombinace ovoce a obilí, mléčné kvašení, mražené pečivo, rozpékané pečivo, gliadin, zuby, fytin, shoyu, glykemický index, namáčení, lněná semínka, ořech, slunečnice, akleróza, deprese, zubní kazy, extrudované potraviny, sacharidy, konopná semínka, oligosacharidy, jak se zbavit nadýmání, glukóza, lněné semínko, dýňová semínka, probiotika, tygří ořechy, tradiční strava, crohnova choroba, špalda, prdy, obilné zrno, prebiotika, chléb, celozrnné obilí, sezamová semínka, jak restovat ořechy, dýňové semínko, prázdné kalorie, aditiva, kyselina fytová, jak neprdět, barviva, polotovary, saponiny, úzkost, kvasinky, veganství, rafinované potraviny, cukr, pivo, dosa, průmyslově zpracované potraviny, sezamové seminko, celozrnné obiloviny, chemie, střevní mikrobiom, kukuřičné lupínky, alkohol, jogurt, kvašené pečivo, střevní mikroflóra, cereálie, semena, celozrnné pečivo, oříšky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?