Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: jak restovat semínka, špalda, extrudované výrobky, granola, vitamíny, jak pražit ořechy, tygří ořechy, kvásek, crohnova choroba, celozrnné obilí, slunečnicové semínko, ořechy, střeva, rafinované potraviny, ušlechtilá plíseň, kvašené zelí, müsli, glykemický index, zdravá strava, chřipka, obilné zrno, kešu oříšky, jak namočit ořechy, laktobacily, vláknina, pečené müsli, pesticidy, sýry, alkaloid, cukr, celiakie, sluenčnice, tyčinky, snídaně, jak aktivovat semínka, žito, umami chuť, aktivace semínek, idli, probiotika, fermentované pečivo, kynuté pečivo, GI, ekzém, kváskový chléb, kosti, extrudáty, mykotoxiny, droždí, zuby, celozrnné obiloviny, antibiotika, veganství, prebiotika, antinutrienty, vegetariánské recepty, kukuřičné lupínky, úzkost, zubní kazy, vícezrnný, kyselina šťavelová, pozoly, amasaké, rozpékané pečivo, enzym fytáza, konzervanty, konopná semínka, děti, akleróza, psticidy, slunečnice, vegetariánství, rafinovaná mouka, pickles, cornflakes, kefír, pasteur, tempeh, mražené polotovary, semolina, průmyslově zpracované potraviny, mouka, pečivo, jak aktivovat ořechy, chemie, tradiční strava, cukrovka, antinutriční látky, oříšky, stabilizátory, chia, trávicí problémy, fermentace, müsli tyčinky, ocet, předkové, corn flakes, kvašená zelenina, aktivace, para ořechy, ječmen, fytáty, mandle, střevní mikroflóra, chleba, polotovary, sýr, vlašáky, kalorie, éčka, lískové oříšky, sušené ovoce, namáčení, umami, chléb, sezamová semínka, jak oloupat ořechy, mražené pečivo, atopický ekzém, taniny, zubní kaz, demineralizace, jednozrnka, vločky, střevní mikrobiom, sezamové seminko, slunečnicová semínka, barviva, shoyu, pražené ořechy, mikrobiom, minerály, kvašení, chai semínka, jak pražit semínka, jak oloupat mandle, sezam, maso, fitness strava, kynuté těsto, kvašené pečivo, miso pasta, nadýmání, klíček, kešu, pivo, zlepšující látky, rohlíky, pufované výrobky, dosa

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?