Domů Téma Kyselina fytová

kyselina fytová

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: chleba, ušlechtilá plíseň, dýňová semínka, len, chai semínka, kešu, konopná semínka, cereální, zubní kaz, ořech, jak aktivovat ořechy, kynuté pečivo, müsli, lněná semínka, mandle, kefír, kalorie, zlepšující látky, saponiny, semena, zuby, shoyu, sýr, miso pasta, jak oloupat ořechy, atopický ekzém, sezamové seminko, průmyslově zpracované potraviny, pivo, pečené müsli, vitamíny, rohlíky, namáčení, střeva, corfnflakes, úzkost, idli, zubní kazy, imunita, arašídy, ořechy, jak pražit semínka, chléb, víno, prebiotika, akleróza, vlašáky, semolina, obezita, droždí, fitness strava, Klub Jíme Jinak, hořčík, jednozrnka, umeocet, fytáty, alkaloidy, chelba, klíčení, žito, sacharidy, grahamový, jak restovat ořechy, děti, tygří ořech, cukr, mouka, aktivace ořechů, ovoce a obiloviny, aktivace, vegetariánské recepty, cukrovka, obilné zrno, klíček, pečivo s droždím, oves, kyselina fytová, celozrnné obiloviny, muesli, oříšky, deprese, corn flakes, zdravá snídaně, ekzém, pesticidy, enzym fytáza, sýry, loupání mandlí, snídaně, müsli tyčinky, jablečný ocet, fermentace, mykotoxiny, fytáza, jak namočit ořechy, veganství, železo, kešu oříšky, ovesné vločky, chemie, extrudované potraviny, granola, kynuté těsto, kváskové pečivo, glykemický index, kvašené zelí, ocet, antinutriční látky, rafinovaná mouka, kvásek, pufované výrobky, psticidy, autismus, mražené polotovary, antagony, chřipka, kváskový chléb, GI, kvašená zelenina, sezamová semínka, umami, konopí, lektiny, střevo, pickles, pasteur, kvašení, maso, vločky s ovocem, jak namočit semínka, slupka, lupínky, Tamari, éčka, konzervanty, mléčné kvašení, cornflakes, celiakie, pozoly, aktivace oříšků, rafinované potraviny, kynutí, obilí, ječmen, antibiotika, pečivo, těstoviny, rozpékané pečivo, pšenice, miso

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?