Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

“Pizza” pomazánka

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez sóji
bez mléka

Rychlá a chutná pomazánka, k jejíž přípravě potřebujeme jen mixér a pár běžných ingrediencí. Díky koření a sušeným rajčatům trochu připomíná pizzu, odtud její název.

Ingredience
3-4 porce
  • 3 lžíce suché červené čočky
  • 100 g bílého tofu
  • 4 sušená rajčata
  • pár lístků bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžicka sušeného oregana
  • 1 lžíce oleje (ideálně toho ze sušených rajčat)
  • 1 lžička rajského protlaku bez cukru
  • stroužek česneku

Dříve jsem váhu nemusela řešit, pak přišel přechod, změna zaměstnání, stres a váha rostla. Zkoušela jsem různé diety,...

Jak připravit pomazánku s příchutí pizza

  1. Červenou čočku uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
  2. Všechny ingredience dáme do mixéru a vymixujeme dohladka.

Praktické

  • Pomazánku podáváme například s focacciou z žitného kvásku, můžeme ji mazat na “raz dva” krekry či kváskové pečivo.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.

Obměna

  • Místo červené čočky můžete použít čočku žlutou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborná 😋👌 u nás ve ,, velkém,,a je super 👍

Pomazanka mne zaujala na prvni pohled – tu musim co nejdriv vyzkouset :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Křehké slané sušenky

Potřebujete rychlé pohoštění pro návštěvu nebo něco na zakousnutí k oblíbené pomazánce? Upečte si tyto jednoduché sušenky z několika málo ingrediencí. Laho...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Veganská pomazánka Tirokafteri

Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...