Domů Téma Nadýmání

nadýmání

Dojo – mezi zimou a jarem

Přechod ze zimy do jara je pro většinu lidí příjemnější než přechod z léta do podzimu. Přesto v tomto období mnoho běžně se stravujících...

5 způsobů, jakým stres způsobuje tuk na břiše a co s...

Asi to známe všichni: jíme zdravě, hýbeme se, ale i přes se nás tuk okolo břicha drží jako klíště a ne a ne dolů....

Nadýmá vás cibule? Máme trik, jak ji zkrotit.

Cibule dává chuť velké části pokrmů, které vznikají v naší kuchyni. Má preventivní a léčivou sílu. Jak to ale udělat, aby ztratila svou schopnost...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním, ale už sa to lepší postupne. Hlavne, keď dodržujem úplný tanier, naparenú a kvasenú zeleninu,...

Máte vyvalené bříško, které nejde zhubnout? Tady je 5 důvodů, které...

Jíte zdravě, makáte ve fitku až do úmoru, všechno jde dolů, jen to proklaté bříško je pořád vypouklé a vy vypadáte jako těsně před...

Černý bez je léčivý od květů až po kůru

Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě,...

Jak se stravovat mezi jarem a létem

V čase mezi biologickým jarem a biologickým létem se někteří lidé cítí unavení, honí je chuť na sladké, trpí na nadýmání, jsou podráždění nebo...

Chřestová sezóna je tu: 9 faktů, které vás překvapí

Chřest je velmi zajímavá zelenina a jeho sezóna je právě v plném proudu. Věděli jste například, že Česko bylo dříve chřestovou velmocí a náš...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

30 low fodmap receptů – lehce stravitelné pokrmy při trávicích problémech

Máte problémy s trávením? Nadýmání, plynatost, průjem? Takto se projevuje dráždivý tračník. Vyzkoušejte low fodmap dietu. Přinášíme 30 inspirací na pokrmy, které jsou šetrné k...

Co jíst v těhotenství a čemu se naopak vyhnout

Správná výživa během těhotenství je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících zdraví a správný růst plodu - u miminka snižuje riziko nemocí a vrozených vývojových...

Nápoj ze lněných semínek – detoxikuje tělo a léčí trávení

Lněný čaj je výborným pomocníkem při detoxikaci těla, hubnutí a jakýchkoliv trávicích potížích od nadýmání, plynatosti, až přes zácpu. Jedinečný je také v těhotenství,...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Jídelníček při střevních problémech (dráždivý tračník)

Tento týdenní zdravý jídelníček je sestaven pro všechny, kteří mají problémy s trávením a střevy. Je založen na principu LOW FODMAP diety (ale bez cukru, masa,...

Low-fodmap dieta – řešení na problémy s trávením

Dieta s nízkým obsahem FODMAP není dietou určenou k hubnutí, ale slouží jako pomoc všem, které trápí problémy s trávením (syndrom dráždivého tračníku, Crohnova...

Vyznáte se v čočce? Jak a které druhy rozhodně zařadit do...

Čočka je luštěnina, která je již po tisíce let důležitou potravinou v mnoha zemích světa. U nás se jí velkozrnná čočka na Nový rok,...

8 tipů, jak se konečně zbavit nadýmání

Trápí vás nadýmání a trávicí problémy, i když jíte zdravě? Mrkněte na tyto tipy, jestli neděláte některou z následujících častých chyb...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

Trápí vás akné? Známe nejčastější příčiny

Akné - nepříjemné pupínky, které nás otravují, vypadají nevzhledně, cítíme se kvůli nim trapně a maskujeme je nejrůznějšími způsoby. Už to dávno není jen...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Mysli na své zdraví: nejez müsli, ani granolu

Na zdraví bychom rozhodně měli myslet, ale ne s plnou pusou müsli, jak se nám snaží reklamy na tyto produkty namluvit. Snídat müsli nebo...

Nejčastější chyby v jídelníčku

Tento jídelníček vypadá krásně. Je barevný, je dokonce veganský, ale zcela nevyvážený a vůbec ne podle principů Jíme Jinak. Chcete vědět, kde jsou chyby...

Jak vyléčit problémy se střevy? (dráždivý tračník, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida)

Jak postavit jídelníček, když nefunguje dobře trávení? Co pomáhá při nadýmání a plynatosti? Jak upravit stravu při Crohnově chorobě, ulcerózní kolitidě a dráždivém tračníku, aby...

Experiment: co se mnou udělaly 3 týdny na kaších s ovocem

Také snídáte kaši s ovocem? Celozrnné obiloviny jsou zdravé a ovoce má spoustu vitamínů. Vypadá to jako skvělá kombinace, anebo ne? Já si na...

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

Naučte se prastaré umění samoléčby Jin Shin Jyutsu

Tato prastará metoda léčí a mírní jak zdravotní potíže, tak emoce, a to zcela bez vedlejších účinků. Můžete ji provádět kdekoliv, je jednoduchá, bezpečná...

Není skořice jako skořice. Nenechte se napálit!

Skořice má spoustu blahodárných účinků na naše tělo. I proto je stále častěji součástí potravin, jídel i diet. Věděli jste ale, že existují dva druhy...

Důležitost bílkovin v naší stravě

Bílkoviny jsou potřeba nejen pro období růstu u dětí, ale také jsou nezbytné pro obnovu tkání, když už nerosteme. Neumíme si je ukládat do...

Bezlepková dieta: od A po Z

Počet celiaků a lidí, kteří ze zdravotních důvodů musí dodržovat bezlepkovou dietu, celosvětově roste. Víte, jaké jsou příznaky celiakie a jak se léčí? Mnoho...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Seitan: součást zdravého jídelníčku?

Seitan je jinými slovy koncentrovaný lepek vyrobený z lepkové mouky. Může být vůbec taková potravina součástí zdravého jídelníčku, když se v dnešní době lepek...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

12 signálů, že vaše tělo potřebuje podzimní detox

Cítíte u sebe změny nálad, málo energie, zažívací potíže, zácpu, nepříjemný tělesný pach, problémy se spánkem nebo přibýváte na váze? To všechno jsou signály...

Zácpa při změně jídelníčku

Změnili jste jídelníček a trápí vás zácpa, nadýmání nebo průjem? Co s tím, když děláte vše správně? Řekneme si, jaké to může mít příčiny,...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Histaminová intolerance – jak ji vyléčit a jak upravit stravu

Histaminová intolerance se často projevuje jako bolesti břicha až křeče, nadýmání, průjmy, bolesti hlavy až migrény, dýchací potíže, závratě, nauzea, zvracení či kožní problémy...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Vyhněte se podzimním splínům – posilněte slinivku, slezinu a žaludek

Stále vás honí chuť na sladké? Trpíte na nadýmání? Máte sklony se přejídat? Honí se vám v hlavně milión myšlenek, ale nemáte energii nějaký nápad...

Téma: Jak regenerovat slinivku a slezinu (pozdní léto)

Slinivka produkuje trávící enzymy a inzulín, který nám pomáhá štěpit cukr. Pomocí enzymů trávíme potravu, která se přemění na částečky, jež naše tělo dokáže...

Vy budete zdravá! A neprdíte?

Už jsem si zvykla, že mi lidé nevěřícně hledí do nákupního košíku na ty haldy zeleniny. Ale málokdo má odvahu se zeptat nebo to...
Téma: skořice cejlonská, rýma, smetanová omáčka, léčba průjem, syrové ovoce, kaše s ovocem, oligosacharidy, nos, jak uvařit fazole, bez masa, trávicí enzymy, syndrom propustného střeva, jarní detox, záněty močových cest, hněv, volné radikály, avenin, webinář, ledvinové potíže, rostlinné bílkoviny, xantan, strava v těhotenství, jak se zbavit HITu, spavost, jak vařit na jaře, jak posílit slinivku¨, výživa v těhotenství, nevrlost, lowfood, pití, bylinky, sladká chuť, ovocná kaše, přibírání, element země, vyvážený jídelníček, lupínky, plynatost, low carb, zelený chřest, léky, vaření, chřipka, beďary, šeroslepost, natto, klíčené obliviny, zelená čočka, namáčení oříšků, antibiotika, zlaté lněné semínko, hypoglykémie, namáčení fazolí, nervy, tíha v nohou, svíčková, horko v organismu, extrudované potraviny, zmrzlina, pleť, loupaný hrách, žlučník, recepty dráždivý tračník, léky proti nadýmání, emulgátory, výhřez dělohy, průmyslově zpracované potraviny, namáčení, trávení tuků, léčba zácpy, vegan strava, jídelníček jaro, stárnutí, migrény, lněný vývar, kašel, smoothie, cejlonská skořice, týdenní jídleníček, ohřívaná zelenina, wc, aditiva, vlhko v organicmu, jak vařit cizrnu, akné, soustředění, t-zóna, cizrna, úprava chřestu, studené končetiny, bobkový list, svačina, střevo, pesticidy, kysané zelí, jak na klíčení, co je to fodmap, mandlové máslo, děravé střevo, sezóna zima, co pít na jaře, beluga, tempeh, špargl, pšeničný sirup, lektin, potraviny játra, kyselinotvorná zelenina, natě, sojové boby, uhry, strava na jaře, lektiny, tuky, pšenice, popenec, hnědá čočka, nejčastější chyby, jak ohřívat zeleninu, cinnamaldehyd, květová voda, dýchání, pms, jak se zbavit stresu, jak udělat seitan, tradiční čínská medicína, celiakie, nakládané okurky, trávící potíže, problémy srdce, bolesti zubů. bolest zad, jedlé bylinky, kakao, porod, celulitida, metabolické programování, dušení, jarní očista, GMO, mouky, cukr, kyselina listová, týdenní jídelníček, fitness, zácpa, prebiotika, libido, skořice, jak uvařit čočku, živiny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?