Domů Téma Nadýmání

nadýmání

Bezlepková dieta: od A po Z

Počet celiaků a lidí, kteří ze zdravotních důvodů musí dodržovat bezlepkovou dietu, celosvětově roste. Víte, jaké jsou příznaky celiakie a jak se léčí? Mnoho...

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, syté, jejich pěstování je...

Seitan: součást zdravého jídelníčku?

Seitan je jinými slovy koncentrovaný lepek vyrobený z lepkové mouky. Může být vůbec taková potravina součástí zdravého jídelníčku, když se v dnešní době lepek...

Dojo – mezi zimou a jarem

Mezi jednotlivými ročními obdobími je přibližně 18 přechodových dnů. V čínské medicíně se jim říká dojo a jsou ideální pro posílení sleziny a žaludku. Pokud se cítíte...

Jak začít s luštěninami (kolik, jak a s čím, aby nenadýmaly)

Nebojte se luštěnin! Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit, s čím kombinovat a kolik jich sníst, aby...

12 signálů, že vaše tělo potřebuje podzimní detox

Cítíte u sebe změny nálad, málo energie, zažívací potíže, zácpu, nepříjemný tělesný pach, problémy se spánkem nebo přibýváte na váze? To všechno jsou signály...

Máte vyvalené bříško, které nejde zhubnout? Tady je 5 důvodů, které...

Jíte zdravě, makáte ve fitku až do úmoru, všechno jde dolů, jen to proklaté bříško je pořád vypouklé a vy vypadáte jako těsně před...

Zácpa při změně jídelníčku

Změnili jste jídelníček a trápí vás zácpa, nadýmání nebo průjem? Co s tím, když děláte vše správně? Řekneme si, jaké to může mít příčiny,...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Černý bez je léčivý od květů až po kůru

Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě,...

Histaminová intolerance

Mezi nejčastější příznaky patří bolesti břicha až křeče, nadýmání, průjmy, bolesti hlavy až migrény, dýchací potíže, závratě, nauzea, zvracení či kožní problémy jako vyrážky,...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Vyhněte se podzimním splínům – posilněte slinivku, slezinu a žaludek

Stále vás honí chuť na sladké? Trpíte na nadýmání? Máte sklony se přejídat? Honí se vám v hlavně milión myšlenek, ale nemáte energii nějaký nápad...

Téma: Jak regenerovat slinivku a slezinu (pozdní léto)

Slinivka produkuje trávící enzymy a inzulín, který nám pomáhá štěpit cukr. Pomocí enzymů trávíme potravu, která se přemění na částečky, jež naše tělo dokáže...

Vy budete zdravá! A neprdíte?

Už jsem si zvykla, že mi lidé nevěřícně hledí do nákupního košíku na ty haldy zeleniny. Ale málokdo má odvahu se zeptat nebo to...

Jak vyléčit problémy se střevy? (dráždivý tračník, Crohn, ulcerózní kolitida)

Jak postavit jídelníček, když nefunguje dobře trávení? Může v jídelníčku zůstat celozrnné obilí, luštěniny a zelenina při těchto nemocech? Lékaři to nedoporučují. Co se, kromě jídla, musí změnit, aby došlo...
Téma: seitan, rýma, gliadin, škrob, pozdní léto, plody černého bezu, pasírování, miso, strava při celiakii, arašídové máslo, tvorba mateřského mléka, jak vařit luštěniny, krvácení, luštěniny začátečníci, tempeh, sex, mouka, bez masa, nevolnost, bez lepku, hyperlordóza, co jíst při nadýmání, kyselina listová, čočka, antinutrienty, modřiny, hordein, aminokyseliny, dráždivý tračník, gluten, větry, zahlenění, nachlazení, aduki, ohřívání, zeleniny, vegan, trávící potíže, slezina, imunita, natto, vztek, ischias, jarní očista, půst, alkohol, antioxidanty, bezlepková mouka, Video, močopudný, smetanová omáčka, saturejka, bílkoviny, hlen, ořechová másla, vodnatelnost, klíčení, bramboračka, mouky, sladěnka, jak na luštěniny, ledvinové potíže, slad, oves, jak udělat seitan, alergie, játra, jablečný ocet, jarní dezerty, jak nahradit maso, zelňačka, zelená zelenina, enzymy, luštěniniy, kortizol, paměť, bolest zubů, kožní reakce, červená čočka, jaro, lepkové obiloviny, rajská, lektiny, vznětlivost, rostlinné bílkoviny, azuki, luštěniny, dýchání, glutenová intolerance, bílkovina, květ černého bezu, rýžový ocet, adzuki, pšeničný sirup, hrách, dna, jak na klíčení, pečivo, cholesterol, pocit studených rukou a nohou, čokoláda, neuralgie, pšeničné maso, očista organismu, polévky, soustředění, máčení, kopřivka, tofu, pánev, stres, trávicí problémy, kašel, majoránka, dýchací potíže, webinář, proteiny, core, nadýmání, vegetariánské recepty, mandlové máslo, Vladimíra Strnadelová, výkyvy nálad, co jíst při problémech s trávením, celulitida, lektin, detox, horečka, bezlepková dieta, bezlepkové obiloviny, cizrna, fazole, řídnutí kostí, uklidnění, intolerance, černý bez, splín, tuk, trávicí soustava, přejídání, detoxikace, obezita, trávení, migréna, studené nohy, HIT, lepek, žlučník, menstruační bolesti, nafouklé břicho

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?