Pažitka

Podzimní římské gnocchi

Gnocchi alla romana, tentokrát v podzimní verzi. Ingredience, které si spolu náramně rozumí.
64
6

Čínská rýžová kaše s hokkaido a pórkem

Lehká, jednoduchá a lahodná rýžová kaše se zeleninou, skvělá jako zdravá snídaně nebo lehká večeře.

Čočkové štamprle s jedlou krajkou

Pokud pořádáte nějakou slavnost, párty a chcete připravit pro hosty něco nového, zkuste tento finger food. Čočková pěna je jednoduchá a rychlá a krajka jí ...

Skořicová dýně

Netradiční recept z dýně pro milovníky chuťových kontrastů a pro všechny kdo se nebojí trošku v kuchyni odvázat od klasických chutí.

Hustá mandlová polévka

Tato polévka je hustá, krémová, jemná, bezlepková, veganská a výborná. Lze ji připravit i s jiným druhem luštěniny, třeba s cizrnou.

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Polentový dortík

S polentou se dá dost vyřádit. Může být vždycky jiná a nikdy nezklame. Vyzkoušejte třeba tyto podzimní dortíky s houbovou náplní.

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Lilkové půlměsíčky

Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...

Veganský Zha Jiang Mian (fotopostup)

Recept je určen všem milovníkům asijské kuchyně a na rozdíl od originálu kterým je inspirován, je bez masa. 

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...