Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Italský fazolový salát
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na stole.
Kurz a členství v Klubu Jíme Jinak jsem si koupila k narozeninám. Díky výsledkům, kterých jsem dosáhla, teď vím, že t...
Ingredience
1 šálek vařených bílých fazolí
1 hrst sušených rajčat
sušené oregáno
čerstvý česnek
slunečnicová semínka
sůl
extra panenský olivový olej
pikantní extra panenský olivový olej
kapary v soli
citrón
čerstvá petrželka
Jak připravit italský salát z fazolí
Do mísy dejte uvařené fazole.
Rajčata dejte do teplé vody dokud nezměknou. Pak je vymačkejte.
Rajčata a česnek vložte do sekáčku. Nasekejte nahrubo. Přidejte k fazolím.
Posypejte petrželkou, sušeným oreganem a osolte.
Na suché pánvi opražte slunečnicová semínka.
Opláchněte kapary. Dejte všechno do misky k fazolím.
Polijte extra panenským olivovým olejem a pár kapkami pikantního olivového oleje. Vše promíchejte a nakonec přidejte citrónovou šťávu.
Praktické
Na oleji nešetřete. Rajčata ho spotřebují hodně. Dbejte na kvalitu použitého oleje.
Podávejte při pokojové teplotě. Ne z lednice.
Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.
Obměna
Pokud nemáte nebo nechcete používat pikantní olej, použijte místo něj trošičku pepře.
Místo slunečnicového semínka můžete použít piniové oříšky.
Děti
S menším množstvím soli, oleje a koření vhodné pro větší děti.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.
V polovině ledna jsem byla u Mudr. Strnadelové, od níž mám na závěr ozdravné kúry pro střevo předepsáno brát tři týdny lactobacily z lékárny, tak se přiznám, že jsem z toho lehce zmatená…
Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...
Tento salát je opravdu chuťově moc zajímavý. Testovala jsem ho i na hostech a byli z něj doslova unesení. Moc chutnal. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak ch...
Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...
Komentáře
Fazole už se na zítra namáčejí, děkuji za recept.
Tak dnes jsem udělala k večeři, vynikající. Děkuji viero.