Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Italský fazolový salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • 1 šálek vařených bílých fazolí
  • 1 hrst sušených rajčat
  • sušené oregáno
  • čerstvý česnek
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • pikantní extra panenský olivový olej 
  • kapary v soli
  • citrón
  • čerstvá petrželka

Mojí motivací ke změně byla nadváha, velká únava a různé zdravotní potíže. Už po pár dnech jsem cítila příliv energie...

Jak připravit italský salát z fazolí

  1. Do mísy dejte uvařené fazole.
  2. Rajčata dejte do teplé vody dokud nezměknou. Pak je vymačkejte.
  3. Rajčata a česnek vložte do sekáčku. Nasekejte nahrubo. Přidejte k fazolím.
  4. Posypejte petrželkou, sušeným oreganem a osolte.
  5. Na suché pánvi opražte slunečnicová semínka.
  6. Opláchněte kapary. Dejte všechno do misky k fazolím.
  7. Polijte extra panenským olivovým olejem a pár kapkami pikantního olivového oleje. Vše promíchejte a nakonec přidejte citrónovou šťávu.

Praktické

  • Na oleji nešetřete. Rajčata ho spotřebují hodně. Dbejte na kvalitu použitého oleje.
  • Podávejte při pokojové teplotě. Ne z lednice.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Pokud nemáte nebo nechcete používat pikantní olej, použijte místo něj trošičku pepře.
  • Místo slunečnicového semínka můžete použít piniové oříšky.

Děti

  • S menším množstvím soli, oleje a koření vhodné pro větší děti.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Fazole už se na zítra namáčejí, děkuji za recept.

Andrea Karla
20. 12. 2022

Tak dnes jsem udělala k večeři, vynikající. Děkuji viero.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...

Perský salát

Tento salát je opravdu chuťově moc zajímavý. Testovala jsem ho i na hostech a byli z něj doslova unesení. Moc chutnal. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak ch...

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Zelená panissa

Zelená verze tradičního italského receptu na vynikající luštěninovou přílohu, tentokrát ze sušeného hrachu. 

Jáhlové kuličky s omáčkou

Rychlé a jednoduché jarní jídlo, které by mělo uspokojit všechny milovníky kuliček a svěží jarní zeleniny.

Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.