Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Italský fazolový salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • 1 šálek vařených bílých fazolí
  • 1 hrst sušených rajčat
  • sušené oregáno
  • čerstvý česnek
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • pikantní extra panenský olivový olej 
  • kapary v soli
  • citrón
  • čerstvá petrželka

Těsně před Vánoci nám poslala Martina krásnou zprávu o tom, jak začala jíst jinak a co s u ní všechno změnilo. Jeden ...

Jak připravit italský salát z fazolí

  1. Do mísy dejte uvařené fazole.
  2. Rajčata dejte do teplé vody dokud nezměknou. Pak je vymačkejte.
  3. Rajčata a česnek vložte do sekáčku. Nasekejte nahrubo. Přidejte k fazolím.
  4. Posypejte petrželkou, sušeným oreganem a osolte.
  5. Na suché pánvi opražte slunečnicová semínka.
  6. Opláchněte kapary. Dejte všechno do misky k fazolím.
  7. Polijte extra panenským olivovým olejem a pár kapkami pikantního olivového oleje. Vše promíchejte a nakonec přidejte citrónovou šťávu.

Praktické

  • Na oleji nešetřete. Rajčata ho spotřebují hodně. Dbejte na kvalitu použitého oleje.
  • Podávejte při pokojové teplotě. Ne z lednice.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Pokud nemáte nebo nechcete používat pikantní olej, použijte místo něj trošičku pepře.
  • Místo slunečnicového semínka můžete použít piniové oříšky.

Děti

  • S menším množstvím soli, oleje a koření vhodné pro větší děti.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Michaela
8. 3. 2023

fazole uvařené a jde se na to…děkuji za recept❤️

Fazole už se na zítra namáčejí, děkuji za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.