Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Italský fazolový salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • 1 šálek vařených bílých fazolí
  • 1 hrst sušených rajčat
  • sušené oregáno
  • čerstvý česnek
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • pikantní extra panenský olivový olej 
  • kapary v soli
  • citrón
  • čerstvá petrželka

Každý večer mi bylo zle, cítila jsem oblast jater a žlučníku, byla jsem téměř pořád na kapkách na trávení. Po přechod...

Jak připravit italský salát z fazolí

  1. Do mísy dejte uvařené fazole.
  2. Rajčata dejte do teplé vody dokud nezměknou. Pak je vymačkejte.
  3. Rajčata a česnek vložte do sekáčku. Nasekejte nahrubo. Přidejte k fazolím.
  4. Posypejte petrželkou, sušeným oreganem a osolte.
  5. Na suché pánvi opražte slunečnicová semínka.
  6. Opláchněte kapary. Dejte všechno do misky k fazolím.
  7. Polijte extra panenským olivovým olejem a pár kapkami pikantního olivového oleje. Vše promíchejte a nakonec přidejte citrónovou šťávu.

3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Na oleji nešetřete. Rajčata ho spotřebují hodně. Dbejte na kvalitu použitého oleje.
  • Podávejte při pokojové teplotě. Ne z lednice.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Pokud nemáte nebo nechcete používat pikantní olej, použijte místo něj trošičku pepře.
  • Místo slunečnicového semínka můžete použít piniové oříšky.

Děti

  • S menším množstvím soli, oleje a koření vhodné pro větší děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tento recept je fomózzznnnyyy🥰

Michaela
8. 3. 2023

fazole uvařené a jde se na to…děkuji za recept❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.