Syrová strava
72
53
Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny
Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...
155
23
18 tipů, jak použít lahůdkové droždí
Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s ním nahradit chuť sýru,...
klub
12
6
Polévka Kinpira – léčivá síla kořenů
Polévka Kinpira je velmi posilujícím pokrmem. Spojuje v sobě sílu kořenové zeleniny a teplo dlouhého vaření, které působí hluboko do těla. Pomáhá posílit k...
29
6
Sázavské kimchi – jednoduchý recept z lokální zeleniny
Máme rádi snadné recepty z lokálních surovin. Tohle je náš oblíbený recept na kimči. Můžete si ho snadno obměnit podle toho, co právě dozrává u vás.
29
5
Sázavská kimchi pasta
Nemáte ingredience na klasickou kimči pastu? Sáhněte po tom, co máte doma! Upravili jsme klasické recepty na kalifornskou kimči pastu a vznikla naše vlastn...
43
2
Pocit plného žaludku
Sotva začnete jíst, už cítíte, že jste plní a tzv. zaplácnutí. Jako by se žaludek stáhnul dřív, než jste vůbec stihli něco sníst. Stačí vám sníst málo a dl...
24
5
Salát z daikonu, okurky a kysaného zelí
Dnes jsem udělala salát ze samé strouhané zeleniny a rodina byla nadšena ze zcela “nového typu salátu”. Kokosový krém vyvolal dojem luxusní do...
Nakládaný patizon à la kvašáky
Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...
34
8
Pikantní kvašené cuketové řezy
Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...
231
22
Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i riziky
Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat. Že je...
66
55
Nakládaná cuketa – na delší skladování
Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...
30
50
Nakládaná cuketa – kvašáky
Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...