Trávení
40
1
5 skvělých potravin pro podzimní talíř a co z nich uvařit
Nakoupíte si zdravé suroviny, ale pak přemýšlíte, co z nich vlastně uvařit, aby jídlo bylo nejen zdravé, ale i chutné, syté a podpořilo tělo? Pojďme se pod...
42
2
Pocit plného žaludku
Sotva začnete jíst, už cítíte, že jste plní a tzv. zaplácnutí. Jako by se žaludek stáhnul dřív, než jste vůbec stihli něco sníst. Stačí vám sníst málo a dl...
21
8
5 tipů, jak na zdravé podzimní vaření
Přírodní rytmy nás na podzim vedou ke zklidnění a větší péči o sebe. Možná i vy nyní cítíte chuť trávit více času v kuchyni a dopřát si jídla, která vás př...
21
4
Záchvatovité přejídání: příčiny, důsledky a nejúčinnější léčba
Každý z nás se nejspíš někdy přejedl, když neodolal talířům plných lákavých dobrot. Jednorázové přejedení ale není totéž co záchvatovité přejídání, při kte...
107
14
Jak podpořit své zdraví v září
Jak má vypadat vzorový jídelníček v září? Jakou část našeho těla se vyplatí hýčkat právě nyní, proč bychom to měli dělat a jak na to?
10
Mami, mě bolí nožičky aneb růstové bolesti u dětí
Dítě si opakovaně začne stěžovat na bolest nožiček, nejčastěji večer, v noci nebo po zvýšené námaze. Je to často svedeno na tzv. růstové bolesti s tím, že ...
15
2
Snadné modřiny: Na co se zaměřit
Stačí se někde opřít a vytvoří se vám modřina. Ze začátku vás to nejspíš zaskočí, ale časem si na to možná zvyknete s tím, že máte asi křehké cévy. Pojďme ...
Když jídlo neláká: Příčiny nechutenství a jak to spravit
Chuť k jídlu je ukazatelem našeho vnitřního naladění. Ne vždy signalizuje problém, zvlášť, pokud je jen přechodná. Někdy ale ukazuje na přítomnou zdravotní...
67
2
5 důvodů, proč jíst olejnatá semínka
Olejnatá semínka, jako je sezam, len či dýně jsou malé poklady plné látek, které jsou potřebné pro harmonické fungování našeho těla. Proč a v jaké podobě j...
klub
36
Co nám říkají chutě – Hořká chuť
Pokračujeme v našem seriálu o chutích a tentokrát se podíváme na chuť hořkou. V čem nám může pomoci a jak může podpořit naši vnitřní rovnováhu?
99
10
9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná
Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...