Domů > O nás > Pochvaly

Těžké začátky

Dnes jsem objevila vaše stránky a jsou naprosto skvělé,moc se mi libí jak jsou udělané, receptíky at. Jsem teprve na začátečník a čeká mě ještě dlouhá cesta…
Proč jsem se začla zajímat o makrobiotiku a jiný způsob stravování? Mám dvě dětičky 3,5 a 8měsíců, od mala mě bolí hlava a trpím na migrény, po porodu se to zhoršilo a když byly malé 2měsíce, tak jsem při jednom migréním záchvatu prodělala mrtvici. Bylo to pro mně hrozné na psychiku, protože mě odvezli do nemocnice a doma zůstalo malé na kojení zvyklé miminko. Domu jsem se vrátila po týdnu, bohužel má pravá strana už zůstala částečně postižená, ale hodně se to zlepšilo a doufám, že stále zlepší. Už plně doma funguji, začla jsem řešit své bolesti hlavy a jediné co mi drahý neurolog poradil, byl chemický koktejl léků asi na dva roky. Také holky hodně marodily, mladší už 2x atb za svůj život :( Kamarádka také začla řešit nemocnoct svých dětí a dala mi tip na knihu Radost ze zdravých dětí a tak jsem se rozhodla, že je potřeba změna… a to radikální.
Jenže………….. rodina mi naprosto nepomáhá, je proti, má svůj názor a manžel bez masa ani ránu a starší dcerka je v tomoto úplně stejná. Mladší musí být na UM, protože beru prášky a tak se chystám na domácí obilné mléko. Co se mi zadařilo je omezit trošku pečivo, ale babičky stejně nacpou cokoliv, kravské mléko už také nepijeme, ovšem náhražku máme v mléce kupovaném rýžovém, snažím se dělat kaše k snídani, jedli jsme převážně na sladko, manžel ten jedině s ovocem a já se snažím dělat už občas variantu slanou. Bojuju se svačinami a vlastně zatím je to jen boj s okolím, s jídlem, s dětmi, jak jste to udělali aby i okolí vás tolerovalo, manžel se přidal atd..??
Určitě budu sem ráda chodit pro inspiraci a asi nejlépe se přihlásit na nějaký kurzík že :-)

Autor: Alena

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Aleno, nevzdávejte to, jste teď na dobré cestě. Určitě vám to může jen prospět. Navíc jste ještě mladá, i když ani vás život nešetřil. Já tomuto programu věřím, I když jsem začala moc pozdě, je mi 68. Bohužel moje zdraví bylo zřejmě po dlouhá desetiletí poškozováno, k lékařům jsem s bolestmi chodila, ale nic nezjistili. A najednou zase nevědí, jak léčit vnitřní orgány v tak pokročilém věku. Proto každému mladšímu člověku upřímně radím : Nenechte se odradit, žádejte o vyšetření, která jsou i v ČR možná, jen nejsou nabídnuta všem, zvláště je-li člověk v seniorském věku. Jděte si za svým i ve své rodině, až rodina uvidí za čas vaše výsledky, podpoří vás. Přeji vám vše dobré.
Danka

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Bezlepkoví ježečci

Rychlé a jednoduché na přípravu. Přesně takové je toto cukroví, které je bez lepku, mléka i cukru. Do výroby těchto ježečků můžete zapojit i děti a nebo ji...

Cizrnové sušenky bez lepku

Kdo mě už trochu znáte, tak víte, že občas do dezertu šoupnu i ne úplně typickou ingredienci. I tentokrát jsem zaexperimentovala a vznikly tyto bezlepkové ...

Vánoční pomerančový adzuki krém

Pokud vám z Mikuláše zbudou pomeranče, udělejte z nich tento sladký krém plný bílkovin. Můžete ho vrstvit do pohárků třeba se sušenkami a amasaké a udělat ...

Mandlové sušenky bez lepku

Rychlé a jednoduché sušenky, které se hodí jako pohoštění pro návštěvu, jen tak na mls k čaji a budou skvělé i jako vánoční cukroví. Jsou bez lepku, cukru ...

Makové marokánky (bez mouky, vegan, paleo)

Výborné, voňavé a rychlé cukroví. Mouku v nich nahradí mletý mák místo sladidel ho osladí pouze sušené ovoce. Marokánky zvládnete levou zadní připravit i t...

Dýnová italská piadina

Pokud máte rádi dýně, tak určitě vám zachutná i tento recept. Placička bude mít pěknou oranžovou barvu a sladší chuť. Bude se vám hodit jako příloha k zele...