Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Tofu scissor těstoviny

Uvařeno
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Hedvábné tofu se dá použít i na těstoviny ve stylu fusion, ne zrovna italské, ne zrovna asijské. Výsledkem je krémový a lahodný pokrm jen z několika jednoduchých ingrediencí

Ingredience
Na těstoviny:
  • 200 g hedvábného tofu
  • 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
Ostatní ingredience:
  • brokolice
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • několik vlašských ořechů
  • česnek
  • olej
  • sůl
  • 1 čajová lžička tamari

Díky změně stravovacích návyků jsem nejen zhubla 6 kilo, ale také se zbavila únavy, vypadávání vlasů a dalších potíží...

Recept na domácí těstoviny s tofu a brokolicí

  1. Hedvábné tofu rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Do mísy dejte mouku s rozmixovaným tofu a vypracujte elastické, ne příliš tuhé těsto.
  3. Brokolici napařte a nasekejte.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Přiveďte vodu k varu a pomocí nůžek stříhejte kousky těsta, stříhejte je přímo do vroucí vody. Vařte 14 minut.
  6. Na pánev dejte olej, prolisovaný česnek, nasekané vlašské ořechy, brokolici, sůl a gochugaru a orestujte. Lehce osolte a promíchejte.
  7. Těstoviny sceďte a přidejte do pánve s naběračkou vody, v níž se vařily, dochuťte tamari, zvyšte plamen a promíchejte, aby se chutě propojily.

Praktické

  • Doba varu těstovin se bude lišt. Záleží jak tenké nebo tlusté jste je nastříhali.
  • Můžete stříhat i na pomoučněný vál, ale je praktičtější hned do vody.
  • Mějte na paměti mouku, každá saje jinak. Pokud použijete jinou než v receptu, začněte s trochu menším množstvím a přidávejte postupně, podle potřeby.

Obměna

  • Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Smaženka z brokolice

Naučte se připravit brokolicovou smaženku bez vajec! Tato lahodná a zdravá alternativa klasických smaženek vás zaručeně nadchne. Podívejte se na recept a p...

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.