- 1 menší pevný květák
- celozrnná pšeničná mouka
- kukuřičná strouhanka na obalování
- mletá paprika
- olej
- kari koření
- pepř
- sůl
Na kondiment:
- 1 lžička gochujangu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- trocha olivového oleje
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- půl sklenice vody
- sezamové semínko
- cibule na posypání
- čerstvý tymián

V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Jak připravit pečený řízek z květáku
- Květák nakrájejte na silnější plátky. Osolte a opepřete.
- V misce rozmíchejte mouku s vodou a kořením na kašovitou hmotu.
- Květák obalte v těstíčku a poté v kukuřičné strouhance.
- Pečící papír potřete olejem a dejte na něj řízky. Pokapejte povrch olejem a pečte na 200°C asi 35 minut dozlatova.
- Do malinkého kastrůlku dejte olej a prolisovaný česnek. Lehce nahřejte. Přidejte sezamové semínko.
- Ostatní ingredience na kondiment rozmíchejte ve vodě a přilejte na olej. Povařte do zhoustnutí.
- Servírujte řízek politý zálivkou a posypaný cibulkou a několika lístečky čerstvého tymiánu. Ozdobte citrónem.
Praktické
- Volte pevný menší květák.
- Zálivku můžete použít teplou nebo i vychlazenou
- Pro verzi bez lepku použijte na přípravu těstíčka bezlepkovou mouku.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Obměna
- Těstíčko můžete obohatit jakýmkoliv kořením, které máte rádi.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a podáváme bez zálivky.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
I bez omáčky skvělý 🙂
vypadá to dobře, dáváte nějakou přílohu nebo jíte jen tak