Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Vánoční ryba bez masa

Uvařeno
bez cukru

Lehké, hravé jídlo z tofu a červené řepy, které potěší oko i trávení. Ideální volba, když chcete něco jednoduchého, rostlinného a přitom trochu jinak.

Ingredience
  • 180 g tofu
  • 30 g červené řepy
  • 1 vrchovatá polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 15 g pohankové mouky
  • 15 g strouhanky
  • 20 g kešu oříšků
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

První fotky soutěžících v plavkách jsou tu! A je skutečně nač se dívat, někteří poslali neuvěřitelné “před̶...

Recept na rybu z tofu a řepy

  1. Řepu nastrouhejte najemno a vložte do sekáčku.
  2. Přidejte zbytek ingrediencí a mixujte, dokud nevznikne tvárné těsto.
  3. Vytvořte kouli a nechte ji 20 minut odpočinout.
  4. Rozdělte na dvě části.
  5. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  6. Vymažte formu na takoyaki. Namačkejte těsto do formy.
  7. Umístěte na plynový sporák na střední plamen. Pečte 1 minutu, poté pánev otočte a vařte další minutu.
  8. Snižte teplotu na minimum a pečte 5 minut z každé strany.
  9. Vyjměte z formy a podávejte dle chuti. Já podávala se směsí quinoy a rýže, dušenou brokolicí a kimchi. S trochou citrónu je rybička skvělá.

Praktické

  • Pokud nevlastníte formu na takoyaki, udělejte jednoduše karbanátky a pečte na oleji.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte  bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...

Vánoční červený salát

Vyzkoušejte recept na vánoční červený salát s lahodnou omáčkou a pečenou zeleninou. Stačí nakrájet, smíchat, péct a posypat oříšky – a hotovo! Skvělá...

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Tofu s cuketou

Lehké a chutné jídlo, které je skvělou volbou pro letní dny. Rychlý recept, který máte během pár minut na stole.

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské.