- 180 g tofu
- 30 g červené řepy
- 1 vrchovatá polévková lžíce lahůdkového droždí
- 15 g pohankové mouky
- 15 g strouhanky
- 20 g kešu oříšků
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Recept na rybu z tofu a řepy
- Řepu nastrouhejte najemno a vložte do sekáčku.
- Přidejte zbytek ingrediencí a mixujte, dokud nevznikne tvárné těsto.
- Vytvořte kouli a nechte ji 20 minut odpočinout.
- Rozdělte na dvě části.
- Vymažte formu na takoyaki. Namačkejte těsto do formy.
- Umístěte na plynový sporák na střední plamen. Pečte 1 minutu, poté pánev otočte a vařte další minutu.
- Snižte teplotu na minimum a pečte 5 minut z každé strany.
- Vyjměte z formy a podávejte dle chuti. Já podávala se směsí quinoy a rýže, dušenou brokolicí a kimchi. S trochou citrónu je rybička skvělá.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Pokud nevlastníte formu na takoyaki, udělejte jednoduše karbanátky a pečte na oleji.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !










Buďte první, kdo napíše komentář