Oves je vydatná obilovina, proto by nám neměl v zimním jídelníčku chybět. Zkuste ho třeba přidat ve formě vloček do polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrnek nakrájené kapusty
  • 4 polévkové lžíce vloček
  • sůl
  • lžička umeocta
  • pár kapek sójové omáčky Shoyu
  • kousek zázvoru
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka
  • pro labužníky: trochu ovesného mléka nebo smetany

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli, nakrájenou zeleninu a vločky.
  4. Vaříme asi 10 minut do změknutí mrkve.
  5. Mezitím si nastrouháme zázvor na hrubém struhadle a šťávu vymačkáme do polévky.
  6. Přidáme pár kapek sójové omáčky.
  7. Sundáme z ohně, ochutnáme a podle chuti přidáme umeocet.
  8. Labužníci mohou přidat trochu ovesného mléka nebo smetany.
  9. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Obměna

Místo kapusty můžeme použít zelí nebo kadeřávek.

Děti

Děti mladší jednoho roku mohou tuto polévku bez soli, dochucovadel a zázvoru.

Polévku s minimem soli a dochucovadel mohou děti od 1 roku.

Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak zrecyklovat vánoční papír
Další článekHorké jablečné pyré