Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Vydatná polévka z vloček, mrkve a kapusty

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Oves je vydatná obilovina, proto by nám neměl v zimním jídelníčku chybět. Zkuste ho třeba přidat ve formě vloček do polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrnek nakrájené kapusty
  • 4 polévkové lžíce vloček
  • sůl
  • lžička umeocta
  • pár kapek sójové omáčky Shoyu
  • kousek zázvoru
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka
  • pro labužníky: trochu ovesného mléka nebo smetany

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli, nakrájenou zeleninu a vločky.
  4. Vaříme asi 10 minut do změknutí mrkve.
  5. Mezitím si nastrouháme zázvor na hrubém struhadle a šťávu vymačkáme do polévky.
  6. Přidáme pár kapek sójové omáčky.
  7. Sundáme z ohně, ochutnáme a podle chuti přidáme umeocet.
  8. Labužníci mohou přidat trochu ovesného mléka nebo smetany.
  9. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Obměna

Místo kapusty můžeme použít zelí nebo kadeřávek.

Děti

Děti mladší jednoho roku mohou tuto polévku bez soli, dochucovadel a zázvoru.

Polévku s minimem soli a dochucovadel mohou děti od 1 roku.

Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
2. 7. 2023

Mnam ♥️

Ta postaví na nohy!😀😀

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

5

Cibulačka jinak

Cibulačka pro labužníky. Snadná a chutná.

Polévka s taro bramborou a kapustou

Taro brambor je vždycky příjemnou změnou v naší kuchyni. V polévce připomíná brambory, ale lahodnější. Jestli také nějaké máte, zkuste tuhle rychlou a snad...

Polévka s bílou ředkví, kapustou a cuketou

Bílá ředkev, známá jako daikon, má blahodárné účinky na náš organismus – podporuje trávení, pomáhá rozpouštět žlučové kameny, celkově organismus čist...