Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zaru Soba

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů v Japonsku jsou studené pohankové nudle servírované se studenou omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý, upravila jsem ho podle sebe a chci se o něj zde s vámi podělit. Milovníkům japonské kuchyně.

Ingredience
  • pohankové špagety nebo soba nudle
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • řasa nori
  • sezamové semínko
  • pažitka

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Recept na nudle Zaru soba

  1. V mističce rozmíchejte tamari, mirin, ocet a sirup. Upražte trochu sezamu a přidejte do omáčky. Nasekejte pažitku a přidejte do omáčky. Promíchejte a dejte do lednice.
  2. Nastříhejte řasu nori na tenké proužky.
  3. Uvařte špagety, sceďte a okamžitě je ponořte do mísy s ledem a studenou vodou.
  4. Dejte na talíř, povrch posypejte řasou, pažitkou, sezamem a namáčejte v omáčce.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Zaru soba je pokrm připravovaný z tenkých pohankových nudlí, podávaný studený, na talířích s bambusovou rohožkou, aby voda z vaření mohla odtéct. Spolu s nudlemi se podává omáčka a několik malých misek s různými dochucovacími ingrediencemi, hlavně wasabi.

Obměna

  • Použila jsem klasické, bezlepkové, pohankové špagety. Určitě vyjdou levněji než klasické japonské soba nudle.
  • Místo pažitky můžete přidat čerstvou cibulku.
  • Jako dochucovadlo můžete použít také wasabi. Doporučuji.

Děti

  • Bez mirinu a wasabi vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Jů, mňam, to musíš vyzkoušet 🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Donabe s filetem s chutí moře

Chutný veganský “filet” s chutí ryb a japonskou omáčkou. Nejlepší je servírovat ho přímo v hrnci, kde se vařil. Stačí 20 minut a lahodný pokrm ...

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Italsko-japonský wok

Objevte lahodnou kombinaci italských a asijských chutí v tomto rychlém receptu na těstoviny s jemně pálivou arašídovou omáčkou, opečenou zeleninou a voňavý...

Studený letní talíř

Vychutnejte si lehké letní jídlo s křupavým tofu, svěžími špagetami a voňavou švestkovou omáčkou. Čerstvá zelenina a bazalkový olej dodají pokrmu svěžest i...