- 1 litr dashi vývaru/ zeleninového vývaru/ horké vody
- 1 větší mrkev
- 15 cm pórku
- 200 g bílého nebo uzeného tofu
- vařená řasa Kombu (není nutná)
- sůl
- Dashi nebo zeleninový vývar dáme ohřát.
- Mrkev nakrájíme na šikmá kolečka, pórek také tofu na malé kostičky. Pokud máme vařenou řasu Kombu, nakrájíme ji na tenké proužky.
- Do vařícího se vývaru dáme trošku soli.
- Přidáme mrkev, Kombu, pórek a vaříme 5 minut.
- Přidáme tofu a vaříme ještě dalších 5 minut a je hotovo.
- Pokud by byl vývar málo slaný, přidáme trošku miso pasty, ale není nutná.
- Pokud jsme vařili dashi vývar, zbyde nám řasa Kombu, která se skvěle hodí do polévky.
- Místo mrkve a pórku můžete použít jakékoliv dva až tři druhy zeleniny.
Děti
- Pro mladší děti 1 roku polévku vaříme stejně, ale nesolíme a požijeme jen bílé tofu.
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, ale solíme jen po zrníčkách.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Lahodna ♥️ A ten vývar DASHI mnam ♥️ Děkujeme JJ ♥️