Na oleji zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidat na kostičky nakrájený celer a petržel, posolit a nechat chvíli restovat, zalít vodou a dusit. Až je zelenina měkká, rozmixovat, vložit zpět do hrnce, ochutit umeoctem a vypnout.
Tempeh nakrájet na kostky, vložit do rozpáleného oleje a osmažit dozlatova. Poté “vysát” tuk pomocí papírových utěrek a vložit do hrnce s 2 lžícemi shoyu, troškou vody, 1 lžící sladu (lze i jablečného koncentrátu), vymačkanou šťávou ze zázvoru (dle chuti strávníků) a vařit na mírném plamení, zamíchat. Zbylou tekutinu zahustit maizenou nebo kuzu.
K tomu jsem dělala rýži s jáhlami (z uvařených jsem ušoulala knedlíčky), posypala sezamem, napařila květák a mrkev. Podáváno se sedmikráskami. K tomu byl ještě salát a pickles.
PS: Stále na sebe nemáte čas?
Co se postarat konečně i o sebe? Startujeme podzimní detox. Spravíme si jídelníčkem postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci trochu péče a porozumění.
Komentáře
Miluji tyto nasládlé kombinace a navíc tempeh, moje láska… Uvařila jsem a nakonec jsem vylizovala i hrnec, vážně skvělé!
není Znojemská s okurkou?