Domů > Výhody pro členy > Co členové využili

Zrnosetí 2017

Zveme vás na další ročník největšího českého festivalu Jídla jinak.

Občanské sdružení Zrnění pořádá tradiční festival zdravé stravy a životního stylu Zrnosetí. Tento ročník se odehraje v neděli 23. dubna opět na Toulcově dvoře. Bohatý program přednášek předních českých lektorů (těšte se např. na paní Dagmar Lužnou, kterou znáte z videorozhovorů na JJ, nebo na Katku Kyselovou), nový dokumentární film o očkování (zatím neměl premiéru a nelze ho tudíž vidět jinde) s komentářem režisérky, celodenní jarmark zdravých potravin, kuchyňského vybavení, biotextilu, dárků a služeb, stánek o.s. Zrnění, dětský koutek u stánku Duhového koníka, koncert Honzy Jíchy s kapelou, to vše za nezměněnou cenu 180 Kč, děti za 50 Kč.

Program

9.15-10.45
Kateřina Kyselová
Kondiment, lék na chutě

DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Máte na něco chuť, hned jak dojíte? Pak v jídle něco chybělo – křupavého, šťavnatého, ostřejšího nebo kyselého… Společně ochutnáme spoustu jednoduchých doplňků talíře, které potřebujeme, abychom se mohli najíst a jít dělat něco krásného. Ne jen hledat zase něco dalšího k jídlu.

11.00-12.00
Dagmar Lužná
Když v rodině vaří jenom jeden

Jak vařit tak, aby se olizoval úplně každý? Jaké kompromisy volit, abychom se vyhnuli zbytečným hádkám a nedorozumění. Jak zdravě vařit s láskou a nezapomenout, že láska je nad zdravé vaření, přednáší lektorka a autorka řady makrobiotických kuchařek.

11.00-12.00

Oběd

Oběd z kuchyně Kateřiny a Jana Kyselových

14.00-15.30
Tereza Reichová
Epidemie svobody – filmová projekce s diskusí

Dokumentární novinku, která se týká dobrovolnosti očkování dětí v České republice, natočila a osobně představí režisérka Tereza Reichová. Film odhaluje na tématu očkování povahu demokracie v naší společnosti.

15.45-16.45
Bob Carr
Síla jídla a snů (anglicky s tlumočením)

Jak nám jídlo, jeho kvalita, způsob pěstování, přípravy a konzumace podporuje životní sny? A jak nám životní sen dodává sílu a elán? O vztahu mezi hmotnou a duševní složkou stravy promluví nejzkušenější makrobiotický lektor v ČR.

17.00-18.00

Honza Jícha s kapelou: Koncert

 

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak a online Magazínu Zrnění

Členové Klubu Jíme Jinak a předplatitelé online Magazínu Zrnění mají vstup svého partner/partnerku zdarma. Sleva platí pouze pro manželé/partnery nikoli pro přátele a známé.

[přihlaste se]

PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?

Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Světýlko
24. 4. 2017

Děkuji moc všem co se podíleli na organizaci Zrnosetí :-). Užily jsme si to i s dcerou na maximum. Nevěděly jsme které dobrůtky dřív ochutnat. A hlavně po roce a půl JJ mně konečně někdo uvařil po našem ;-) Přednášky taky skvělé. Už se těším až bude Bob Carr v Hradišti. Doufám,že to bude zase s obídkem :-))))))) Hezký den všem.

Světýlko
18. 4. 2017

Můžu mít technický dotaz? Pro nás co jsme z daleka…jak se nejlépe dostat z hlavního vlakového nádraží na Toulcův dvůr? Děkuji moc. :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

klub
26

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka...

Domácí houbové koření z bedly

Nestíháte smažit bedlové řízky nebo je vám líto nožiček, které se na smažení ani do polévky nehodí? Tak je neházejte na kompost, ale nasušte je. Získáte sk...

Bezlepkový koláč s arónií a chia semínky

Arónie neboli černá jeřabina se opět dostává do povědomí lidí díky jejím léčivým účinkům a vysokému obsahu vitamínů, flavonoidů, železa a vápníku. Právě te...

Rizoto na balzamiku

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...
189
35

Ajurvéda tělem i duší jogínky Ivony

Jak ajurvédu skutečně žiji a proč ji mám tak ráda? Jaké největší nesmysly a chyby se objevují o ajurvédě v médiích? Praktické rady, tipy a doporučení pro k...
54
19

Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne

Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...