Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak velkým.
2 porce
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 menší cuketa
- 1 rajče
- 1/3 uzeného tofu
- 1/2 bílého tofu
- kurkuma
- seitan (nejlépe domácí)
- pepř
- na dochucení: sojová omáčka, sůl, “vajíčková” sůl (kala manak)
Jak připravit zeleninové vegan lečo
- Cibuli, cuketu, seitan i rajče nakrájíme na kostičky.
- Na oleji osmahneme cibuli a osolíme ji větší špetkou soli.
- Až je zlatavá, přidáme cuketu a seitan (místo uzeniny) a orestujeme.
- Rozdrobíme obě tofu a přidáme k zelenině.
- Vše ještě krátce orestujeme, ochutíme kořením (kurkuma, pepř), sojovkou (cca 1 lžíce) a zalijeme troškou vody.
- Podusíme 2-3 minuty a vypneme.
- Dochutíme vajíčkovou solí (není ale nutné) a případně ještě sojovou omáčkou dle chuti.
- Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo obilovinou dle chuti.
Praktické
Obměna
- Můžete přidat i papriku (doporučujeme sloupnout slupku) nebo jinou zeleninu.
- Pokud máte rádi, můžete přidat i lahůdkové droždí.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, omezíme ale sůl a koření.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Výborné, dnes jsem měla v práci z termosky s Vašimi kváskovými rohlíky. :-)