Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak velkým.
Ingredience
2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 menší cuketa
  • 1 rajče
  • 1/3 uzeného tofu
  • 1/2 bílého tofu
  • kurkuma
  • seitan (nejlépe domácí)
  • pepř
  • na dochucení: sojová omáčka, sůl, “vajíčková” sůl (kala manak)

Jak připravit zeleninové vegan lečo

  1. Cibuli, cuketu, seitan i rajče nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji osmahneme cibuli a osolíme ji větší špetkou soli.
  3. Až je zlatavá, přidáme cuketu a seitan (místo uzeniny) a orestujeme.
  4. Rozdrobíme obě tofu a přidáme k zelenině.
  5. Vše ještě krátce orestujeme, ochutíme kořením (kurkuma, pepř), sojovkou (cca 1 lžíce) a zalijeme troškou vody.
  6. Podusíme 2-3 minuty a vypneme.
  7. Dochutíme vajíčkovou solí (není ale nutné) a případně ještě sojovou omáčkou dle chuti.
  8. Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo obilovinou dle chuti.

Praktické

Obměna

  • Můžete přidat i papriku (doporučujeme sloupnout slupku) nebo jinou zeleninu.
  • Pokud máte rádi, můžete přidat i lahůdkové droždí.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, omezíme ale sůl a koření.

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...
    • Páni, Ivano, to je fakt dobré. Do práce si lidi takové dobroty většinou nejsou schopni dělat. Kolegové jistě závidí :-))

      • Já teď chodím do práce na pozdější hodinu, takže si v klídku ráno vařím (a bylo potřeba zpracovat rajčata a cuketu ze zahrádky a s těmi rohlíky dohromady mě to fakt lákalo). Když chodím dřív, tak beru kváskový chléb a pomazánku. 😀 Kolegyně se párkrát zmínily, že tam dělám chutě a že to voní, když otevřu termosku. :))

        • Tak to je skvělé, že jim to vodní a že jim to dělá chutě. Někdo si tu tuhle naříkal, že se mu v práci smějí a nadávají na to jeho jídlo a používají výrazy jako smrad a žrádlo apod., tak tohle je perfektní 🙂

          • Tak to je velmi smutný příběh. 🙁 Taky si někdy ze mě někdo udělá legraci, ale jenom v dobrém. Asi mám štěstí na lidi.

            • Když jsem to tehdy četla, jak jsou na ní drsní, nevěřila jsem svým očím. Ale pořád si myslím, že platí, že si k nám okolí dovolí, co mu dovolíme. Asi to měla být pro tu paní taky lekce, že se má za sebe a své jídlo postavit. Vám by si určitě nikdo netroufl říct nic takového, stejně jako nám. Legraci si kamarádi dělají, ale sami se korigují. Něco plácnou, ale pak to sami vysvětlí a ještě dojdou k tomu, že by to měli zlepšit 🙂 My ani nic neříkáme, jídlo fakt neřešíme, tak se jen smějeme, jak ho řeší všichni ostatní.

  1. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNudlová miso polévka Husťačka. Nabitá omega3 mastnými kyselinami
Další článekKvěták naložený v ume octu