Jak připravit zeleninové vegan lečo
- Cibuli, cuketu, seitan i rajče nakrájíme na kostičky.
- Na oleji osmahneme cibuli a osolíme ji větší špetkou soli.
- Až je zlatavá, přidáme cuketu a seitan (místo uzeniny) a orestujeme.
- Rozdrobíme obě tofu a přidáme k zelenině.
- Vše ještě krátce orestujeme, ochutíme kořením (kurkuma, pepř), sojovkou (cca 1 lžíce) a zalijeme troškou vody.
- Podusíme 2-3 minuty a vypneme.
- Dochutíme vajíčkovou solí (není ale nutné) a případně ještě sojovou omáčkou dle chuti.
- Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo obilovinou dle chuti.
Praktické
- Pro lepší stravitelnost doporučujeme z rajčete sloupnout slupku, viz Jak zdravě zařadit rajčata, papriky a lilky do stravy. Inspirujte se našimi předky!
Obměna
- Můžete přidat i papriku (doporučujeme sloupnout slupku) nebo jinou zeleninu.
- Pokud máte rádi, můžete přidat i lahůdkové droždí.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, omezíme ale sůl a koření.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
jsem udělala variantu “na sucho” jen s cuketou, rajčátky a uzeným tofu a bylo to vynikající. :) kápla jsem po dovaření trošku umeocta.
SUPER, SUPER další recept, který je DOKONALÝ 🤗🤩