Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak velkým.
Ingredience
2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 menší cuketa
  • 1 rajče
  • 1/3 uzeného tofu
  • 1/2 bílého tofu
  • kurkuma
  • seitan (nejlépe domácí)
  • pepř
  • na dochucení: sojová omáčka, sůl, “vajíčková” sůl (kala manak)

Jak připravit zeleninové vegan lečo

  1. Cibuli, cuketu, seitan i rajče nakrájíme na kostičky.
  2. Na oleji osmahneme cibuli a osolíme ji větší špetkou soli.
  3. Až je zlatavá, přidáme cuketu a seitan (místo uzeniny) a orestujeme.
  4. Rozdrobíme obě tofu a přidáme k zelenině.
  5. Vše ještě krátce orestujeme, ochutíme kořením (kurkuma, pepř), sojovkou (cca 1 lžíce) a zalijeme troškou vody.
  6. Podusíme 2-3 minuty a vypneme.
  7. Dochutíme vajíčkovou solí (není ale nutné) a případně ještě sojovou omáčkou dle chuti.
  8. Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo obilovinou dle chuti.

Praktické

Obměna

  • Můžete přidat i papriku (doporučujeme sloupnout slupku) nebo jinou zeleninu.
  • Pokud máte rádi, můžete přidat i lahůdkové droždí.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, omezíme ale sůl a koření.

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

    • Páni, Ivano, to je fakt dobré. Do práce si lidi takové dobroty většinou nejsou schopni dělat. Kolegové jistě závidí :-))

      • Já teď chodím do práce na pozdější hodinu, takže si v klídku ráno vařím (a bylo potřeba zpracovat rajčata a cuketu ze zahrádky a s těmi rohlíky dohromady mě to fakt lákalo). Když chodím dřív, tak beru kváskový chléb a pomazánku. 😀 Kolegyně se párkrát zmínily, že tam dělám chutě a že to voní, když otevřu termosku. :))

        • Tak to je skvělé, že jim to vodní a že jim to dělá chutě. Někdo si tu tuhle naříkal, že se mu v práci smějí a nadávají na to jeho jídlo a používají výrazy jako smrad a žrádlo apod., tak tohle je perfektní 🙂

          • Tak to je velmi smutný příběh. 🙁 Taky si někdy ze mě někdo udělá legraci, ale jenom v dobrém. Asi mám štěstí na lidi.

            • Když jsem to tehdy četla, jak jsou na ní drsní, nevěřila jsem svým očím. Ale pořád si myslím, že platí, že si k nám okolí dovolí, co mu dovolíme. Asi to měla být pro tu paní taky lekce, že se má za sebe a své jídlo postavit. Vám by si určitě nikdo netroufl říct nic takového, stejně jako nám. Legraci si kamarádi dělají, ale sami se korigují. Něco plácnou, ale pak to sami vysvětlí a ještě dojdou k tomu, že by to měli zlepšit 🙂 My ani nic neříkáme, jídlo fakt neřešíme, tak se jen smějeme, jak ho řeší všichni ostatní.

  1. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNudlová miso polévka Husťačka. Nabitá omega3 mastnými kyselinami
Další článekKvěták naložený v ume octu