Domů Téma česká klasika

česká klasika

Sedlácká bída

Sedlácká bída je staré české sedlácké jídlo ze "zbytků". Pro nás to byla ale ohromná bašta :-)

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je...

Cuketové lečo bez vajec

Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

Kočičí svatba

Naše staročeské jídlo z hrachu a krup. Kočičí svatba se podávala buď samotná, se zelím, anebo jako příloha. Vylepšit ji můžete přidáním na kostičky...

Jáhlová lepenice s kapustou

Lepenice je staročeské prosté jídlo. Dříve se mu také říkalo žvanda. Podávalo se většinou jako samostatné jídlo, v bohatších rodinách i jako příloha k...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Segedínský guláš

Tradiční česká klasika, která nesmí chybět na žádném českém stole!

Gulášová omáčka z černých fazolí

Perfektní omáčka, něco mezi svíčkovou a gulášem. Byla za pár minut hotová, ale hodna podávání v nejlepších restauracích. Dá se podávat i jako krémová...

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Houby v lese rostou jak z vody. Možná, stejně jako my, občas zatoužíte po houbové smaženici. Také vám ale po té klasické smaženici bývá těžko?...

Prdelačka s adzuki a kroupami

Polévka z fazolek adzuki a ječných krup připomíná jak chutí, tak vzhledem českou zabíjačkovou polévku, přitom neobsahuje nezdravé tuky a ostatní škodlivé látky. Adzuki...
Téma: dezert, gulášová omáčka, borůvkové knedlíky, kyselé zelí, zelí, bábovky, bez lepku, nudličky, proteiny, kočičí svatba, fazolový guláš, obilná káva, švestkové knedlíky, original JJ, azuki, svačinka, sladká chuť, sůl kala namak, jahodové knedlíky, pepř, celiakie, sušený česnek, zázvorová šťáva, lečo, miso, vegan, kopřivy, knedlíky z tofu, co s sebou, hřiby, červená paprika, sladké brambory, bílé tofu, Češi, česnek, žampiony, svačina, sezóna léto, omáčka, top recepty, nudlová polévka, bílá mouka, batáty, zázvor, celer, omáčka z fazolí, bílkoviny, libeček, tempeh, veganství, černá sůl, přírodní tofu, cuketa, adzuki, luštěniny, oříšky, léto, do školy, mrkev, guláš z fazolí, hrách, nadváha, tymián, uzený tempeh, bez brambor, vývar s nudlemi, bez mouky, kmín, bezlepková dieta, tradiční strava, obezita, ovocné knedlíky, seitan, lesní houby, nudličková polévka, ABKM, Hokkaido, bez cukru, fazolová omáčka, kala manak, majoránka, rychlovka, sezóna zima, tofu knedlíky, segedínský guláš, večeře, ječmenné kroupy, natural tofu, žempiony, Video, zeleninový vývar s nudlemi, do práce, dýně, bobkový list, vajíčková sůl, bezlepkové alternativy, jídlo s sebou, místo masa, květák, sedlácká bída, mák, maso, hrách a kroupy, knedlíky s ovocem, místo vajec, děti od 18 měsíců, chleba, sladké knedle, miso pasta, kvas, obalované knedlíky, sezóna podzim, online kurz Vánoce jinak, bez mléka, vegetariánství, fit strava, zeleninové lečo, těstoviny, vegetariánské recepty, rajčata, česká kuchyně, mletý mák, bez laktózy, celiak, tofunéza, pórek, koláč, knedlíky z ovoce, oběd, děti, jáhly, petrželka, česká klasika, místo vejce, bez vajec, papriky, guláš, kokos, hubnutí, knedlík, divoké byliny, kysané zelí, koláče, rajče, knedlíky bez lepku, sezóna jaro, káva, fazole, ječné kroupy, černé fazole

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?