Domů Téma česká klasika

česká klasika

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a...

Svatomartinské „Huso“-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všichni....

Tofu-noko-zelo se smaženou cibulkou

Klasická česká kuchyně v trochu jiném provedení. Spojení lahodného červeného zelí s nasládlými noky, křupavou tofu slaninou a šťavnatou smaženou cibulkou se nedá odolat....

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé,...

Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Sedlácká bída

Sedlácká bída je staré české sedlácké jídlo ze "zbytků". Pro nás to byla ale ohromná bašta :-)

Cuketové lečo bez vajec

Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak...

Kočičí svatba

Naše staročeské jídlo z hrachu a krup. Kočičí svatba se podávala buď samotná, se zelím, anebo jako příloha. Vylepšit ji můžete přidáním na kostičky...

Jáhlová lepenice s kapustou

Lepenice je staročeské prosté jídlo. Dříve se mu také říkalo žvanda. Podávalo se většinou jako samostatné jídlo, v bohatších rodinách i jako příloha k...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Gulášová omáčka z černých fazolí

Perfektní omáčka, něco mezi svíčkovou a gulášem. Byla za pár minut hotová, ale hodna podávání v nejlepších restauracích. Dá se podávat i jako krémová...

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Houby v lese rostou jak z vody. Možná, stejně jako my, občas zatoužíte po houbové smaženici. Také vám ale po té klasické smaženici bývá těžko?...

Prdelačka s adzuki a kroupami

Polévka z fazolek adzuki a ječných krup připomíná jak chutí, tak vzhledem českou zabíjačkovou polévku, přitom neobsahuje nezdravé tuky a ostatní škodlivé látky. Adzuki...
Téma: koláče, jáhly, online kurz Vánoce jinak, batátové gnocchi, červené zelí, veganská smetana, veganská kuchyně, bezlepková jídla, domácí smetana, kešu smetana, dezert bez cukru, nudlová polévka, fitness, nudličky, kukuřičný škrob, uzený tempeh, fazolový guláš, jak použít tofu, veganské jídlo, vegan stroganoff, sezóna podzim, minutkový guláš, bezlepkové knedlíky, černá sůl, svatomartinská husa, bez lepku, mák, bobkový list, knedlíky s uzeným, mungo fazole, veganské recepty, Video, vepřo knedlo zelo, chudá kuchyně, top recepty, paprika, noky z batátů, slad, česnek, papriky, kmín, nedělní oběd, veganské menu, kroupy, obezita, oběd s sebou, fit strava, stroganof, fazole borlotti, bezlepkové pokrmy, kala manak, omáčka, sladkokyselé zelí, tempeh, chleba, zdravé noky, kurkuma, hrách a kroupy, ovesné knedlíky, ruská kuchyně, místo uzeného, jáhlové knedlíky, paprika mletá, tofu knedlíky, jak udělat batátové noky, batátové noky, dýně, veganské dezerty, celiakie, rajče, celiak, knedlík, kokos, umeocet, mungo fazolky, rajčata, knedlíky bez lepku, smažená cibulka, zelí na kyselo, hlávkové zelí, bezlepkový knedlík, jahodové knedlíky, přírodní tofu, bezlepkové recepty, vegetariánské recepty, svačina, jak vařit s tofu, miso pasta, bez laktózy, kvas, jáhelné knedlíky, fazolky mungo, olivový olej, sladěnka, fazole, fitness recepty, knedlíky z ovoce, natural tofu, polévka s nudlemi, celer, tradiční recepty, vajíčková sůl, knedlíky z tofu, bílé zelí, ječné kroupy, bílkoviny, seitan, do školy, pepř, guláš, co s tofu, veganství, do práce, Tamari, dezert bez vajec, petržel, bezlepková dieta, rozinky, hřiby, kvásek, tofunéza, miso, vegan, místo brambor, ABKM, Šumajstr na můj způsob, fazolová omáčka, hubnutí, batáty, mletý mák, kysané zelí, děti od 18 měsíců, černé fazole, dušené zelí, čtenářské recepty, adzuki, oběd, cibule, svačinka, fazole mungo, tofu recepty, mezinárodní kuchyně, česká klasika, zázvorová šťáva, špaldová mouka, slovácké pokrmy, recepty s tofu, tofu, obědová polévka, žempiony

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?