Ingredience
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 4 – 5 vrchovatých lžic uvařené velkozrnné čočky (klasická hnědá)
  • půl lžičky mletého kmínu
  • 2 zarovnané lžíce sladké mleté papriky
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • cca 1/2 l zeleninového vývaru nebo vody

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky. Osolíme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Společně ještě pár minut smažíme.
  2. Pak zasypeme kmínem a paprikou, necháme zavonět a zalijeme vývarem.
  3. Vaříme do změknutí, přidáme čočku a vše rozmixujeme .
  4. Pokud chcete, můžete do rozmixované omáčky ještě přidat trochu čočky vcelku.
  5. Omáčku dochutíme umeoctem .
  6. Podáváme s rýží, obilným knedlíkem nebo kukuřičnými těstovinami.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Též jsem podávala s rýží. Hotovou čočku už jsem jen dala prohrát do omáčky a velice dobre to bylo, takové příjemné a mile jidlo😊 připomínalo mi to paprikovy lusk s omáčkou a knedlíkem nebo kolinkama 😊

  2. Uvařeno a bylo to výborné! I s tou rýží, jako na obrázku…protože je zima, byla kulatozrnná se lněným semínkem a do omáčky jsme přidaly trošku dýně! Děkujeme;)

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlovka ve woku s uzeným tofu
Další článekMartina: Výborné! A muž pochválil: „Máš