Jindra nám poslala recept na skvělé domácí karamelové tyčinky, které prý zaručeně zlepší náladu maminkám unaveným po náročné noci s malými dětmi, kterým zrovna rostou zoubky. Sladké, syté tyčinky uspokojí touhu po čokoládě a jsou samozřejmě bez cukru.
Ingredience
Na korpus
  • 100 g kokosové mouky
  • 100 g mletých ovesných vloček
  • 60 g rozpuštěného kokosového oleje
  • cca 60 ml rýžového sirupu
  • 1 lžička mleté vanilky
  • špetka soli

“Karamelová” vrstva

  • 400g datlové pasty
  • 100ml vody
  • 2 lžíce mandlového másla
  • špetka soli
  • 2 hrsti nasekaných lískových oříšků

Čokoládová vrstva

  • 150g kakaového másla
  • 35g mix karob/kakao
  • 5 lžic javorového sirupu
  • špetka soli

Jak připravit zdravé čokoládové tyčinky s karamelem

  1. Rozpuštěný kokosový olej smícháme s kokosovou a ovesnou moukou.
  2. Přidáme rýžový sirup, vanilku a rukama vypracujeme těsto.
  3. To natlačíme do pečícím papírem vyloženého srnčího hřbetu a dáme na chvíli do mrazáku odpočinout.
  4. Mezitím si vytvoříme “karamel” smícháním všech ingrediencí.
  5. Tento karamel následně rovnoměrně rozprostřeme na korpus, vtlačíme do něj nasekané lískové oříšky a vložíme do mrazáku nejméně na jednu hodinu.
  6. Na čokoládovou polevu smícháme kakaové máslo, kakao/karob a javorový sirup v menším kastrůlku a na mírném plameni za stálého míchání necháme rozpustit.
  7. Když je báze s karamelem dostatečně tuhá, vyndáme z mrazáku a nakrájíme na tyčinky.
  8. Tyčinky namáčíme v připravené čokoládě, nejlépe dvě vrstvy (nejdříve jednu vrstvu, nechat čokoládu zaschnout a následně druhou vrstvu).
  9. Před konzumací dáme tyčinky ještě na chvilku do lednice, kde je i uchováváme.

 

Praktické

  • Tyčinky zaženou chuť na sladké a stačí kousek – jsou velmi syté.
  • Skladujeme v lednici.

Obměna

  • Místo ořechů můžeme dát mandle, semínka nebo sušené ovoce.
  • Dětem dáváme až v momentě, kdy se začnou shánět po čokoládě a jiných konvenčních sladkostech. Neučíme je na příliš sladké a kakaové chutě zbytečně brzy.

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMrkvový dort
Další článekPohanková kaše