Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Dušené shiitake

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Recept je vhodný pro obohacení různých asijských receptů. Shiitake jsou lahodné houby, které dodají vašemu pokrmu jedinečnou chuť umami.

Ingredience
  • čerstvé shiitake
  • tamari
  • olej
  • sezamové semínko
  • česnek
  • vločky řasy nori
  • sůl

O Jíme Jinak vím už několik let, ale až letos jsem se konečně rozhodla poctivě začít. Od kurzu jsem si slibovala, že ...

Jak připravit dušené houby shiitake

  1. Na pánvi rozehřejte olej a do něj prolisujte česnek. Nechte rozvonět.
  2. Přidejte hlavičky hub, bez nožiček a orestujte. Podlijte malinkým množstvím vody a trochou tamari. Vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
  3. Posypte řasou nori, pažitkou a sezamovým semínkem.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Počítejte tak 3 houby na 1 porci. Samozřejmě podle velikosti hlaviček.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Vynikající k rýži, do jakýchkoli vašich oblíbených japonských receptů.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

24 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Japonský daikon salát

Jednoduchý, rychlý a chutný salát z japonské kuchyně. Můžete si ho dopřát jako přílohu k hlavnímu jídlu a nebo osvěžující zdravou svačinku.

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Letní tan tan ramen

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...