Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Jarní miso polévka s pak Choi

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Ingredience
pro 1 porci
  • půlka malého pak Choi (pekinské zelí)
  • 2 ředkvičky
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rýžová miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Od střední školy jsem se potýkala se spoustou zdravotních problémů. Trápily mě bolesti břicha, potíže s močovým měchý...

Jak uvařit jarní miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Vaříme asi jen 5 minut.
  6. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Praktické

  • Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
21. 9. 2023

Mnam ♥️

Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.