Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Jarní miso polévka s pak Choi

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Ingredience
pro 1 porci
  • půlka malého pak Choi (pekinské zelí)
  • 2 ředkvičky
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rýžová miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Monika si vyzkoušela, co se stane s tělem, když se začne jíst jinak. My jsme to pozorovaly v přímém přenosu, protože ...

Jak uvařit jarní miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
  4. Vaříme asi jen 5 minut.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Praktické

  • Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
21. 9. 2023

Mnam ♥️

Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.