- 4 artyčoky
- 4 malinké artyčoky (postranní poupata)
- hrnek hrášku
- meduňkový multifunkční kondiment
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
- těstoviny bucatini (nebo jiné)
Jak připravit jarní těstoviny s artyčokem
- Očistěte artyčoky, rozpulte je a nechte je ponořené ve vodě s citrónovou šťávou, aby nezčernaly. Pokud nemáte malinké artyčoky, dejte alespoň jeden větší nakrájený na malé kousky, použijete ho syrový.
- Připravte kondiment z meduňky.
- Očištěné artyčoky dejte vařit do vody. Vařte do měkka.
- Na pánev dejte několik lžic kondimentu z meduňky, přidejte vařené artyčoky a vidličkou je natrhejte. Osolte a opepřete.
- Dejte vařit těstoviny. Když chybí pět minut do konce varu, dejte do vody i hrášek. Dokončete vaření, sceďte a přidejte na pánev k artyčokům.
- Na pánev přidejte několik lžic vody ze špaget. Promíchejte a minutu povařte.
- Nakonec přidejte osolené syrové malé artyčoky.
Praktické
- Doba vaření artyčoků bude záviset na jejich velikosti a kvalitě.
- Artyčoky pečlivě oloupejte, tvrdé listy se opravdu nedají jíst.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. kukuřičné nebo rýžové.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv těstoviny
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář