Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Košťálový krém s kopřivou

Uvařeno

Recept, do kterého zužitkujete koštál květáku. Typicky jarní talíř, kde nechybí ani všuderostoucí a superzdravá kopřiva.

Ingredience
  • košťál květáku
  • 1 svazek kopřiv
  • 1 malý pórek
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • čerstvá jarní cibulka
  • těstoviny

Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát...

Recept na omáčku z květákových košťálů

  1. Očistěte kopřivy.
  2. Nakrájejte košťál na malé kousky.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Dejte vařit košťál, po několika minutách minutách přidejte pórek. Když je košťál měkký, přidejte listy kopřivy. Pokračujte asi tři minuty ve vaření.
  5. Přidejte sůl a vše rozmixujte.
  6. Těstoviny uvařte a přidejte je do pánve s krémem, zakápněte olivovým olejem, posypejte čerstvě mletým pepřem, přidejte citrónovou šťávu, naservírujte a posypejte jarní cibulkou.

Praktické

  • Barva i chuť bude záležet i na množství kopřiv.
  • Před mixováním dejte stranou trochu tekutiny. Je lepší naředit, než pracně zahušťovat.
  • Krém můžete použít i jako hustou polévku.
  • Nezapomeňte na citronovou šťávu.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny, nejlépe duté.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Květáková jízda

V tomto receptu si užijeme květák až na kost. A to doslova, protože z košťálu připravíme bezva krém.

Hráškový hummus

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem.

Tofu s rýží a celerem

Pro milovníky jednoduchých a rychlých receptů, syté a výrazné jídlo, které doufám zachutná i vám.

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

Zlatý pečený květák

Recept pro milovníky jednoduchých receptů. Nic jednoduššího už asi neexistuje. Potřebujete jen pár ingrediencí, které z obyčejného květáku vykouzlí super p...