Na květák:
- 1 lžíce bezlepkových ovesných vloček
- 2 polévkové lžíce kukuřičné strouhanky
- čerstvá petrželka
- čerstvý česnek
- tymián
- sladká paprika
- sůl
- kmín
- květák
Na omáčku:
- košťál z květáku
- bílá cibule
- sladké kari
- kurkuma
- sůl
- citrónová šťáva
Na posypání:
- jarní cibulka
- čerstvá petrželka
Jak připravit obalovaný květák s omáčkou
- Květák rozeberte na růžičky a ponechte si košťál.
- Blanšírujte růžičky pár minut ve vroucí vodě. Sceďte a nechte vystydnout.
- V misce smíchejte nahrubo nasekané vločky, bylinky, strouhanku a všechno co je napsáno v ingrediencích na obalení.
- Obalte květák v posypce a dejte péct na plechu vyloženém pečicím papírem do trouby do zlatova.
- Mezitím nakrájejte košťál na kousky, přidejte cibuli a dejte do kastrolu s olejem. Orestujte do uvadnutí cibule.
- Přidejte koření, podlijte vodou, osolte a vařte do změknutí.
- Dejte do mixéru, podle množství tekutiny, pokud máte moc, nechte jí stranou, krém má být poměrně hustý. Rozmixujte na sametově hladký krém. Nakonec přidejte citrónovou šťávu.
- Na dno talíře dejte krém a posaďte na něj pečený květák.
Praktické
- Pro urychlení pečení květák blanšírujte asi 1- 2 minuty.
Obměna
- Můžete přidat jakékoliv bylinky.
- Pokud nemusíte bezlepkovou verzi, klidně stačí nahradit strouhanku kukuřičnou za jinou a použít klasické ovesné vločky.
Děti
- Pro větší děti
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář