Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Zlatý pečený květák

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Recept pro milovníky jednoduchých receptů. Nic jednoduššího už asi neexistuje. Potřebujete jen pár ingrediencí, které z obyčejného květáku vykouzlí super pochoutku.

Ingredience
  • květák
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • kurkuma
  • sladké kari
  • sušený česnek
  • hrubě mletý kmín
  • citrónová šťáva
  • petrželka

Lukáše jsem potkala na kurzu JJ. Přivedl svoji manželku a byl to právě on, kdo v jejich rodině změnu jídelnič...

Jak připravit kořeněný pečený květák

  1. Květák rozdělte na růžičky a ty největší rozpulte.
  2. Vložte do misky a velmi dobře ochuťte extra panenským olivovým olejem, masírujte rukama, aby se olej rozlil po celém povrchu.
  3. V malé misce smíchejte koření a sůl.
  4. Nasypte koření na květák a znovu jej promasírujte rukama, aby se dobře rozprostřelo.
  5. Předehřejte troubu na 220°C.
  6. Plech vyložte pečicím papírem a květák položte do jedné vrstvy. Řeznou částí  dolů. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, v polovině pečení otočte.
  7. Nakonec posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Použijte vyšší teplotu, květák má být pečený, ne dušený.

Obměna

  • Můžete použít i jiné koření dle vaší fantazie.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

97 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
8. 4. 2024

Super karfiol😘s ružovým šalátom a quinoa😍

Dnes jsem zkusila poprvé vařit podle JJ-úplný začátečník, (jsem na konci přípravného týdne jarní očisty). Zlatý květák moc dobrý, jen jsem jej pro mou chuť moc překořenila, dala jsem po lžičce od každého🤔, ale manžel byl spokojený a miso polévka dopadla výborně, takže jsem si pochutnala i já😋.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Voňavá brokolice

Rychlý jednoduchý recept na lahodné jídlo, které hraje barvami a vůněmi.

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Cajunská polévka

Sytá polévka z dýně a fazolí s cajunským kořením, které jí dodává lahodnou a nezaměnitelnou chuť.

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.