Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Plněné datle

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Datle plněné madlí a krémem z misa a tahini s lahodnou posypkou. Rychlovka, která se vám bude hodit na jakékoliv pohoštění nebo jako zdravá svačina.

Ingredience
  • přírodní datle Deglet Nour
  • 2 lžíce tahini
  • 1 lžička rýžového misa
  • 4 lžíce mandlí
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce slunečnicového semínka
  • sůl
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek
  • mandle v celku

Synovi Evánkovi jsem dávala na doporučení dětské lékařky Nutrilon. Dostal ho již třetí den v porodnici, takže jsem ži...

Jak připravit plněné datle s mandlemi

  1. Opražte sezamové semínko. Opražené semínko, lahůdkové droždí, slunečnicové semínko a mandle dejte do mixéru nebo sekáčku a nahrubo nasekejte.
  2. Vypeckujte datle.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. V mističce smíchejte velmi dobře tahini a miso.
  5. Naplňte datle troškou krému, vtiskněte dovnitř mandli a posypejte připravenou posypkou.

Praktické

  • Lze připravit s předstihem a dobře uzavřené uchovat v lednici i několik dnů.
  • Vytvořenou posypku uchováváme v lednici ve skleněné nádobě.
  • Použijte datle přírodní, bez cukru. Ne ty lesklé ze supermarketu, co tam leží celý rok a obsahují éčka jako E 202 a glukózový sirup

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv odrůdu datlí.
  • Můžete použít jakékoliv ořechy místo mandlí.

Děti

  • Pro větší děti.
  • Pozor na mandle v celku.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Ořechový mooncake

Netradiční, ale vynikající dezert. S těstem se moc dobře pracuje, náplň je lahodná a konečný výsledek mě opravdu potěšil. Určitě budou na mém vánočním stol...

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá oliv...

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Pomerančové bochánky

Jednoduchý a rychlý dezert. který vám díky své vůni a chuti navodí sváteční atmosféru.

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...