Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s balzamikem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Protrháváte na zahradě mrkev? Nať můžete pěkně zamaskovat do tohoto jednoduchého a chutného receptu.

Ingredience
2 porce
  • 160 g rýže basmati celozrnné
  • hrst čočky
  • olej
  • kousek papriky
  • cibule
  • česnek
  • 20 g mrkvové natě
  • 20 g lahůdkového droždí
  • 40 g dýňového semínka
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce balzamika
  • sůl
  • pepř

Nabitých 5 dní v krásném prostředí Orlických hor v originálních apartmánech s báječnými lidmi, dobrým jídlem ...

Recept na rizoto s balzamikem

  1. Dejte vařit společně rýži a čočku, vařte 30 minut.
  2. Do pánve s olejem dejte nasekanou cibulku s paprikou. Osmahněte a pomalu restujte.
  3. Do sekáčku dejte mrkvovou nať, dýňové semínko, lahůdkové droždí a nasekejte.
  4. Nasekanou směs přidejte do pánve, orestujte a podlijte vodou. Povařte.
  5. Přidejte rýži s čočkou, přidejte balzamiko, opepřete, osolte, promíchejte a prohřejte.
  6. Na talíři posypejte jarní cibulkou a pokapejte citrónovou šťávou.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Pokud budete vařit společně rýži čočkou, volte takové, co mají stejnou dobu vaření.
  • Nevynechte balzamiko a citrónovou šťávu.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži a jakoukoliv čočku.
  • Můžete přidat jakoukoliv zeleninu dle vašá chuti a stavu zás

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Hromádky s růžovou polevou

Na pohled i chuť efektní jídlo, kterým jistě potěšíte i svoje hosty. I když vypadá na první pohled pracně, jeho příprava je snadná a rychlá.

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.